Защо толкова много ни се хапва шоколад преди цикъл

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Здравни съвети
Защо толкова много ни се хапва шоколад преди цикъл
4189

Промяната в нивата на хормоните е причина и за слабостта ни към сладкото в тези дни

Няколко дни преди менструация при повечето жени се забелязва промяна в настроението, начина на хранене, концентрацията и т.н. Негово Величество Предменструалният Синдтром (ПМС) ни прави по-нервни, избухваме лесно, също така лесно може да се разплачем, напрегнати сме… А сладките неща - особено шоколадът, ни стават първи приятели. И всичко това без видима причина, но всъщност…

На какво се дължи тази промяна?

Причина за появата на ПМС е спадът в нивата на хормоните естроген и прогестерон . Този спад се отразява и на нивата на серотонина, известен още като хормон на щастието. Горепосочените симптоми обикновено започват няколко (от 3 до 7) дни преди менструация и продължават и през първите 2-3 дни от нея. Разбира се, всяка реакция и промяна на настроението и поведението, е строго индивидуална – при някои жени ПМС е силно изявен, при други почти не се наблюдава промяна.

Шоколад , шоколад, шоколад…

Промяната в нивата на хормоните е причина и за слабостта ни към сладкото в тези дни. Нежното топене на шоколада под небцето действа успокояващо, повишава нивото на серотонина и леко балансира лошото настроение с по-добро такова Сладкото действа и на безсънието. Ако подутият корем и напрежението в гърдите не ни позволяват лесно да отплуваме в света на Морфей, то малко шоколад може да ни помогне.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Здраве за дамите
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft