25 Май 2012
                
                40043
             
                            
                        
                                    
                
                                                                        Защо трябва да ядем Леща
                                                                                                Защо трябва да ядем Пшеница
                                                                                                Защо трябва да ядем Соя
                                                                                                Защо трябва да ядем Броколи
                                                                                                Защо трябва да ядем Бадеми
                                                                                                Защо трябва да ядем Тиква
                                                                                                
                            Защо трябва да ядем Сусам
                                                                                                Каква е препоръчителната дневна доза кълнове
                                                            
                Защо трябва да ядем Сусам
	Защо да го ядем?
	Сусамените кълнове съдържат рекордно количество калций - около 1500 мг на 100 г, т.е. много повече, отколкото в сиренето. А е известно, че калцият укрепват костите, ноктите и способстват за възстановяването на зъбния емайл, като особено се препоръчва за профилактика на остеопороза и артрита.
	Как да го ядем? Намажете филия ръжен хляб със сирене и я посипете със сусамени кълнове.
	 
Още от "Здравни съвети"
        Любовни
            
            Любовни
            модни
            модни
            отслабване
            
            отслабване
            Съвети за
                кожата
            Съвети за кожата
            Съвети за
                косата
            Съвети за косата
            Фитнес
            Фитнес
                    Коментари
        

 
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                            







