Как да запазим сърцето си здраво?

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Здравни съвети
Защо хората харесват комедиите?
5270

Защо хората харесват комедиите?

Лекари от Университета в Мериленд правят следните експерименти: На доброволци са показвани по два филма: весел и тъжен. След трагичния филм при 14 от 20 -те доброволци потокът кръв в кръвоносните съдове се е намалил средно с 35%. А след смешния, обратното – се е увеличил с 22% при 19 от 20 наблюдавани.

Измененията в съдовете при смеещите се доброволци са сходни с тези които възникват при занимания с аеробика. Като при това няма болки в мускулите, умора и пренапрягане, които често съпровождат големите физически натоварвания. Учените правят следния извод: смехът намалява риска от сърдечно-съдови заболявания.

Синдромът на разбитото сърце

Тази нова диагноза се появява в кардиологията. Описан е най-напред преди 12 години от японски учени. Сега е признат и в други страни по света. Синдромът, като правило, възниква при жени, над 40 годишна възраст, преживели любовна несполука. Кардиограмата и ултразвука показват същите нарушения както при инфаркт, макар че коронарните съдове да са наред. Но нивото на хормона на стреса – адреналин е 2-3 пъти по-висок от колкото при болните от инфаркт. А по-сравнение със здравите хора адреналинът е превишен от 7 до 10 пъти, а в някои случаи дори до 30 пъти!

Лекарите смятат, че именно хормоните „стрелят“ по сърцето, принуждавайки го да реагира с класическите симптоми за инфаркт: болки зад гръдната кост, течност в белите дробове, остра сърдечна недостатъчност. За щастие болните от новия синдром, ако бъдат лекувани правилно, се възстановяват достатъчно бързо.

1
2
3 4
Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Здраве за дамите
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft