Защо често ни се подува корема

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Здравни съвети
Защо често ни се подува корема
14516

Подутия корем е явление, често срещано както при малките деца, така и при възрастните. За да се премахне неприятното усещане, трябва да се открие основният му причинител. Когато подуването например е придружено със силен дискомфорт и дори болкови усещания, то това е е признак за наличие на здравословен проблем.

Причини за подут корем

От неприятно подуване на корема се оплакват жени, които са в периода преди менструация. Често състоянието е придружено от неприятни усещания. Дължи се главно на промяната на някои женски полови хормони.

Преглед на стомаха
Подутия корем може да е признак за спад в имунитета. Ако е така, то най-вероятно става въпрос за инфекция с патологични бактерии. При навлизането си в дебелото черво, те влияят на функциите му. Състоянието се характеризира с нетипичната и неприятна миризма, която се отделя, дължаща се на дейността на залепналите по повърхността на червото микроорганизми.

Бързото хранене и поглъщане на големи залъци несдъвкана храна се съпровожда и с поемането на прекомерни големи количества въздух. Той се пренася по пътя заедно с храната и е възможно да доведе по подувания. По този начин се затормозява храносмилането и има връзка с повишената ферментация, както и отделяне на газове от удължения престой на храната в храносмилателната система.

С отделянето на големи количества газове се свързва и консумацията на бобови култури, зеле, ръжен хляб, мая и дрожди и съответно продуктите, с помощта на които са изготвени. Те също способстват подуването на корема. Реално, до проблеми със стомаха може да доведе консумацията на каквато и да било храна, която не се понася добре от организма.

Подут стомах
Възможно е подуването на корема да се дължи на наличието на определено и специфично заболяване на храносмилателната система. Най-често срещаните такива са колит, гастрит, ентерит и панкреатит. Ако коремът ви системно се надува след хранене, то по най-голяма вероятност страдате от хроничен гастрит и панкреатит.

Ако подуването е придружено със запек, диария и болка, се предполагат заболявания от вида на синдром на раздразненото черво. Освен това, подобно оплакване в редки случаи се получава и при застой на кръв в червата и цироза на черния дроб.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Здраве
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft