За интернет и любовта

вход през zajenata.bg
1609

Съкратиха ли социалните мрежи пътя до леглото или доведоха до страх от обвързване и невъзможна интимност? Определено социалните мрежи оказаха огромно влияние върху любовта и връзките, но в каква насока?


Съвсем наскоро мои познати, запознали се съвсем случайно преди две години във Facebook, си казаха „Да“ пред олтара. Изглеждаха лудо влюбени , лика прилика са си и олицетворяват двете идеално пасващи си половини в едно съвършено цяло. Но ми се струва, че те са едно хубаво изключение, отколкото добре познат сценарий. Не винаги търсенето на любов по Интернет е успешно .

По-реалистично е да се каже, че социалните мрежи доведоха до страх от обвързване и невъзможността за изграждане на отношения. Социализацията извън социалните мрежи е нещо, което болезнено много куца. Хората се „лайкват“, „прегръщат“, „сръчкват“, „усмихват“, „целуват“, „канят се на събития“, „смеят и коментират снимките“, но само онлайн. Обикновено връзките и приятелите в социалните мрежи си остават единствено във виртуалното пространство и никога не излизат от компютъра. Може би, разочаровани от миналите си любовни връзки, хората се чувстват далеч по-комфортно да бъдат със статус „обвързани“ във Facebook – без опасността да бъдат наранени и отхвърлени, и в същото време не се чувстват самотни.

И докато една от основните цели на социалните мрежи и сайтове за запознанства беше да събират хората, то ефектът им тотално се преобърна и доведе до отчуждението им, a най-съкровените чувства започнаха да се изразяват предимно със средствата на онлайн комуникацията. Но „сендването“ на прегръдки и „постването“ на целувки не може да замени реалните им еквиваленти.

А, ако се радвате на щастлива връзка с любимия човек , то социалните мрежи, стига да им позволите, могат да предизвикат пропукването на иначе добрите ви взаимоотношения с партньора. Някои двойки се изживяват като детективи, следейки половинките си онлайн, влизайки в профилите им в различни сайтове, наблюдавайки с кого си комуникират и прочие. Всичко това води до излишна ревност, спорове, изкуствено създадени проблеми и дълбоки пробойни в доскоро щастливия ви семеен живот.

Не мисля, че в миналото, при липсата на социални мрежи и сайтове за запознанства, е бил по-малък броят на влюбените . Просто са се намирали по различен начин. Днес каналите за запознанства са много, но имат своите странични ефекти.  

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Позитивно мислене
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft