Зеленият чай е полезен при артрит

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Здравни съвети
Зеленият чай е полезен при артрит
2261

Всеки човек е усещал болки в ставите. Те са свързани с отлагането на соли в ставите и гръбнака, и изискват лечение.

Ревматоидния артрит представлява хронично ставно възпаление. У нас засегнатите от тази болест са около 50 – 60 хил. души. Има тенденция към наследствена предразположеност към ревматоидния артрит, засягащ по-често жените.

Лечението на ставите е важно заради прочистването на организма. Има много лекарства, и народни методи по какъв начин да бъде постигнато то.

Зеленият чай открай време е познат със своите ползотворни лечебни качества. Веществата в състава му оказват и противовъзпалително действие на съединителната тъкан при болните от ревматоиден артрит. Това са установили учени от Мичиган.

В продължение на 3 години е проведено проучване на изолирани клетки - синовиални фибропласти, взети от ставите прш  пациенти с ревматоиден артрит при отстраняване на течността от кухината на ставата. Фибропластите, които покриват тъканите около ставата, били отгледани в питателна среда, съдържаща определени количества зелен чай.

Оказало се, че веществата, влизащи в състава на зеления чай, възпрепятстват образуването на молекули, предизвикващи възпаления и ерозия на костта в ставите. С полученото лекарство  предстои да се провеждат опити, преди всичко върху животни.

Една от предпоставките зеленият чай да е толкова потребен, е факта, че за разлика от черния, той не се подлага на ферментация. За това всички полезни вещества остават в него. Най-активните му съставки са катехини, танини, алкалоиди, белтъчини, аминокиселини,въглехидрати, микро и макроелементи, пигменти, ефирни масла, витамини В, С, Р, РР, К, каротини и т.н.

Витамин К е  необходим за профилактика на остеопорозата. От друга страна зеления чай съдържа в пъти повече витамин С, в сравнение с в най-популярните източници както сока от лимон или в портокал. Катехините от своя страна са активни съединения.

Те участват в обмяната на веществата, в окислително-възстановителните реакции, в регулирането на нивото на захар в кръвта. Катехините, съдържащи се в зеления чай, проявяват Р-витаминна активност. Със  витамин С могат да намаляват крехкостта и разрушаването върху стените на кръвоносните съдове.

 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Здраве
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft