Зеолитът - най-полезния минерал на света

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Позитивно мислене
Зеолитът - най-полезния минерал на света
4216

Полезните му качества го правят един от най-полезните природни продукти на света

Целите Източни Родопи лежат върху едно уникално природно богатство, което започва да набира все повече ценители не само в света, но и нас. Става въпрос за минералът клинополит или зеолит . Японците първи са открили вълшебните му прочистващи и антисептични свойства. След като се разбира, че най-голямото находище в света се намира именно у нас, японските бизнесмени са заявили, че ако започнем да го добиваме промишлено, до няколко години ще изплатим външния си дълг и ще станем богата и просперираща държава. Зеолитът е обявен от Световната научна организация за минерал на XX век, тъй като чудодейните му качества се използват в хранително-вкусовата промишленост, индустрията, животновъдството, растениевъдството, космонавтиката, медицината.

Зеолитът – най-вълшебният минерал на планетата
Поставен във водна среда, зеолитът премахва всички вредни за човека вещества, че дори и радиоактивното замърсяване. Структурата му е такава, че като в тънка решетка пречиства отровите в човешкия организъм. От няколко години той се продава в магазините за здравословна храна, откъдето може да си го купите и да го поставите в туба или шише с вода, от която да пиете. Зеолитът е мощен антиоксидант и помага от тялото ни да се премахнат поне 3-4 кг „мъртво тегло“- това са натрупаните отрови и шлаки в него, като същевременно ни защитава от свободните радикали. Той хваща и изхвърля от организма всички канцерогенни вещества , радиоактивни елементи и тежки метали и елиминира както амоняка, така и млечната киселина от клетките. По този начин клинополитът намалява риска от развитие на ракови клетки. Много важно негово качество е нормализирането на киселинно-алкалния баланс на човешкото тяло като регулира биохимичните процеси в него.

Полезните му качества са почти неизброими – той премахва песъчинките от бъбреците и жлъчката, нормализира кръвното , премахва безсънието и стреса , предпазва от язви, гастрити, колити и проблемите със сърдечно-съдовата система, намалява алергиите, помага на болни от диабет като снижава нивото на кръвна захар, стимулира имунната система, лекува нервни болести, помага за детоксикацията на черния дроб и стимулира перисталтиката. Освен че изчиства организма, минералът го зарежда с нужните дози калий, натрий, желязо, магнезий, силиций, хром.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Позитивно мислене
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft