Изключителната роля на серотонина в организма - хормона на щастието

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Здравни съвети
Изключителната роля на серотонина в организма - хормона на щастието
4053

Всяко наше усещане - съзнателно или не, е плод на комплексни реакции, протичащи в човешкия мозък. Реакции, включващи взаимодействие между ендокринна и нервна система, в които основно участие взима серотонинът - главният "виновник" за еуфоричното ни настроение и положителната нагласа към всичко, което ни заобикаля.

Задавали ли сте си някога въпроса какво е щастие и какво ни носи то? Безпределна радост, чувство на одухотвореност и "невидими крила", които ни позволяват да летим...

Кое ни прави щастливи и къде се крие причината - в благородната постъпка на добър приятел, веселата усмивка на безгрижното детско личице или... просто блокче вкусен шоколад?

Психолозите твърдят, че щастието е тази неволева, продължаваща няколко секунди реакция на позитивно моментно изживяване, която е породена не само от близост със скъп човек и незабравимо преживяване, но и от консумацията на определени храни.

Според биолозите обаче причината се крие във вещество, изолирано през 1948 г. и познато на всички ни като "хормон на щастието ". А чувството за безметежност е само малка част от действието на този хормон.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Здраве
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft