Истината за мъжкия оргазъм

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Любовни съвети
Истината за мъжкия оргазъм
2103

Някои хора си мислят, че мъжът е като компютър – достатъчни са няколко “кликвания” по ерогенните зони - и секспрограмата е пусната. Възбуда, близост, оргазъм – всичко е толкова просто! Да, понякога е точно така. Ами ако във вашия случай не е така? Нека изясним някои подробности.
Колко време е нужно на мъжа, за да достигне върха на насладата? Зависи от много причини. Понякога от момента на възбудата до крайния стадий може да минат не повече от 1-2 минути.

Какво може да ускори този процес? За повечето мъже самоудовлетворяването е най-краткият път до оргазма. На второ място е сексът с постоянна партньорка, която добре познава предпочитанията му, най-чувствителните му ерогенни зони и е умела в ласките, включително оралните.

А как може да се забави този момент? Мъжът може да си помогне чрез трениране на “задържане”. Докато се самозадоволява, трябва да се доведе почти до екстаз, да спре, да изчака лек спад на ерекцията, след което да продължи движенията. Като се научи да контролира степента на възбудата си, той с успех може да прилага тази тактика “старт - стоп” и в леглото с партньорката си. Между другото ти също можеш да помогнеш на любимия си – като усетиш, че той е пред оргазъм, леко стисни пениса му с ръка.

Имитират ли мъжете оргазъм? О, да! Според анкетите 30% от тях прибягват от време на време до тази уловка. Наистина може да ги разобличи липсата на семенна течност. Впрочем понякога тя не е толкова много, така че дамата може да не заподозре нищо, особено ако се ползва презерватив. А и за какво са ти доказателства? Нали той се е старал заради теб!

Може ли мъжът да достигне пик без еякулация ? Да, възможно е. Независимо че за семеизхвърлянето е необходим оргазъм, все пак това са два различни, макар и тясно свързани процеса. Така че има и изключения.

Какво изпитва той по време на оргазъм ? Нещо подобно на това, което изпитваш и ти! Няколко мига екстаз - и организмът се отпуска, носейки усещане за блаженство. При това се възбуждат същите мозъчни зони, както при приемане на наркотици!

Колко пъти може да го направи той за една нощ? Веднага след оргазма идва така нареченият рефракторен период и мъжът просто не е способен да реагира на сексуалните дразнители. Необходима му е почивка, която да е поне толкова продължителна, колкото и фазата на възбудата, предшествала оргазма, и дори по-дълга. Едва след това той може би ще има възможност за втори “тур”. Ако е млад и в отлична физическа форма, може да намери сили и за трети и четвърти опи. Но това е рядкост! Казва ви, че е способен на повече? Хвалипръцко!

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Любов и отношения
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft