Каква е истината за дамските тампони и не са ли в действителност вредни

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Здравни съвети
Каква е истината за дамските тампони и не са ли в действителност вредни
4361


Несъмнено най-неприятните дни от месеца за една жена са дните на нейната менструация . Често тя е придружена с много силни болки, което пък поражда и напрежение и нервност.

Най-неприятно е, обаче, ако месечният ви цикъл започне в неподходящо време – решили сте да излизате, открили сте прекрасен тоалет за случая, но сега се оказва, че няма да можете да го облечете.

И тук на помощ на жената се появяват дамските тампони – безспорно са много удобни и то особено в подобна ситуация. Но дали постоянното използване не е вредно за жените?


Съвсем ясно е, че производител на тампони ще ви каже, че е по-добре да носите тях, отколкото дамски превръзки като ще започне с това колко удобно и комфортно ще се чувствате с тампона, отколкото с превръзката. Но каква всъщност е истината за дамските тампони и не са ли в действителност вредни?

Кръвта, която изтича от жената по време на менструалния цикъл трябва да излезе, не бива да се задържа дълго в организма. Това е една от основните причини много жени да смятат, че тампоните са вредни , тъй като те задържат кръвта вътре в тялото .

Понякога дълго време няма условия, които да позволят на жената да премахне тампона и е възможно оставянето му в организма да причини доста инфекции.

Съществува състояние, което се нарича Синдром на токсичен шок и се проявява много рядко, като причините обикновено са това, че тампонът не е изваден навреме, а е оставен твърде дълго.

Повечето специалисти определят, че тампоните не са вредни, но не е добра идея да се използват постоянно, по скоро е добре жената да прибягва до тях, когато има някаква извънредна ситуация или е в края на менструацията, когато вече не е толкова обилна.

Задължително е тампонът да се слага с чисти ръце. Не си лягате с тампон и запомнете, че независимо кой вид си купувате, всички те могат да стоят във вас най-много четири часа .

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Здраве за дамите
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft