Каква е истинската причина, за да не можете да отслабнете

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Съвети отслабване
Каква е истинската причина, за да не можете да отслабнете
14144

Диетите и редовните упражнения ще ти помогнат само до една степен!

 Скритите врагове?

Около 50 % от жените споделят, че семейството и приятелите им уж „неволно“ саботират опитите им да отслабнат!

За да се пребориш с пречките по пътя на идеалния размер, пробвай съветите на нашите колеги ,които се консултираха с експерти диетолози.

Kапанът: Отказваш се прекалено бързо

Ако има нещо, което допълнително може да ти е от ползва в борбата с излишните килограми, то това е търпението. Когато анкетирахме онлайн жени относно спънките при отслабването, 39 % признаха, че биха започнали нова диета или упражнения, ако не забележат видими резултати за 2 седмици.
 „Хората искат незабавно удовлетворение – да загубят 20 сантиметра за 6 седмици“, казва Стейси Росенфелд, клиничен психолог в медицинския център на Колумбийския университет и главен психолог на триатлона в Ню Йорк. „Но дори да осъществите плановете си, щастието се изпаря също толкова бързо, колкото се е появило, защото не може да продължавате да спазвате същите ограничения, с които сте постигнали този резултат; ограничения, които до голяма степен са ви отчаяли.“ Естествено е, когато се обезсърчите, да се разбунтувате и да посегнете към мелбата. Това може да доведе до цикъл, в който се редуват лишения и преяждания, който всъщност не е нищо ново за хората. Когато животни са подложени на нискокалорична диета и после им се позволи да ядат свободно- те се тъпчат с дни, твърди изследване на Университета в Колорадо, Денвър.
Тайната да останеш слаба!

И ти като всички искаш моментални резултати, но разбери че, постоянната загуба на тегло изисква дългосрочна ангажираност и промяна в цялостната нагласа.

„Гледай на отслабването като на резултат, а не като на цел“- казва София Ръдингрей, клиничен психолог от фитнес център в Даръм, Северна Каролина. Поеми предизвикателството да включиш повече здравословни навици в ежедневието си като: 60-минутни упражнения, зърнени храни за закуска и избягването на пържените храни.“Като пренасочиш енергията си към самия процес, а не към крайния резултат, ще се чувстваш удовлетворена всеки път, когато забележиш дори малка промяна“, допълва Ръдингрей.

Капанът: Страх те да не се провалиш

Отслабна с 30 килограма и след това светкавично си ги върна обратно? Или си обеща да се вталиш за летния сезон, само за да захвърлиш пареото за наближаващия юли? Защо рискуваш да се провалиш отново?

„Ако не си успяла да отслабнеш преди, заплахата нещата да се провалят отново все още съществува“, казва Луис Барт, лайфстайл инструктор в Ню Йорк. Факт е, че 40 % от жените, които анкетирахме признаха, че се тревожат да не възвърнат старото си тегло. Истинската опасност обаче е, че страхът може да се превърне в изпълнимо пророчество. Стаените отрицателни чувства, свързани с неуспеха в миналото, подсъзнателно пробуждат поведението, което си имала преди. Така много скоро ще се окажеш хваната в същия капан.
Тайната да останеш слаба!

От друга страна, позитивните мисли могат да ти помогнат да постигнеш резултатите, които искаш.

„Кажи си, че не съществува такова нещо като неуспеха“, съветва Ръдингрей. „Някои стратегии работят добре, други – не. Това не е удар срещу характера ти, а просто знак, че трябва да промениш поведението си.“ С други думи, престани да се укоряваш затова, че посегна към пакета с чипс предната вечер, а се запитай какви вреди предизвиква той.“ Да пресметнеш това, което те е подтикнало към снакса, е много по-полезно отколкото да се фокусираш върху недостатъците си.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Диети и отслабване
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft