Какви необичайни ползи имаме от цветята вкъщи

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Съвети за дома
Какви необичайни ползи имаме от цветята вкъщи
4759

Някои от тях като например жълтият кантарион и божурът са влезли в официалния регистър на билките. Но цветята и препаратите от тях не само оказват благотворно влияние на физиологията на едни или други органи. Още в началото на миналия век англичанинът Едуард Бах е разработил метод за терапия с цветя, основан на психологическото въздействие.

Също както и Хипократ, Бах е смятал, че трябва да се лекува не болестта, а болния, т.е. човек може да бъде излекуван, като се включат определени вътрешни ресурси. „Болестите, особено хроничните, са следствие от душевна дисхармония”, смята ученият. „Те възникват, когато има конфликт между нашето физическо „аз” с неговите чувства и желания и нашето висше „аз”.

Занимавайки се с бактериология и хомеопатия, а през последните 6 години от живота си работейки като селски лекар, Едуард Бах е търсил лечебни методи, достъпни за всеки. Всеки ден той излизал на разходка, за да търси лечебни растения, но особено внимание обръщал на цветята. И без да знае е създавал терапия, подобна на тази практикувана още в Древен Китай.

Бах приготвял от различните части на цветя есенции, всяка една от които е притежавала определени целебни функции. За разлика от традиционните лекарствени средства тези препарати имали за цел да въздействат не на физиката, а на психиката.

Английският лекар успял да разработи 38 такива препарата. За тази цел той използвал само растения, израснали в естествени условия, които не са отровни и не се използват от човека за храна. Тези растения дотогава не били познати (поне не в тази част на света) с някакви лечебни свойства.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Още от "Съвети за дома"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft