Какви послания издават рисунките на малките деца

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Съвети за родители
Какви послания издават рисунките на малките деца
7125

Ако искате да опознаете детето си и да разгадаете чувствата и мислите му, обърнете внимание на рисунките му. В тях се крие твърде повече информация отколкото си мислите. Ето какво означават детските рисунки и по какъв начин да ги разкодирате?

Размера и позиционирането на персонажите в детската рисунка също тъй е много важно. Детето придава значение на някои фигури, като ги рисува твърде по-големи от други (ако бащата е авторитетът в семейството, детето ще го нарисува с характерно голяма фигура). Ако бащата постоянно отсъства от вкъщи, детето въобще няма да го включва в рисунките си или пък фигурата му ще е малка и на заден план. Ако пък в семейството има проблем, например бащата си има друга жена, със сигурност и тя ще фигурира в детската рисунка на тема “семейство” на преден план, а мама ще е някъде си отзад. А най-любимия си човек детето би нарисувало с повече детайли и цветове. Ако детето е хванало за ръка някого в рисунката си, то това най-вероятно е човекът, към когото е най-привързано. Ако детето липсва от семейната риснка или е някъде на заден план, може би се чувства самотно, отритнато и страда от недостиг на внимание. Ако пък детето рисува себе си в много по-голям размер отколкото другите фигури, може би то има нужда да бъде център на внимание, има самочувствие и дори е леко егоист. Някои деца пропускат да прибавят при семейния порттрет братчето или сестричето си, което може да е отличителна черта за ревност

Вдигнатите ръце, усмивките, слънцето, цветята и зеленината в детските рисунки са част от фигуриращите детайли в рисунките на щастливите и спокойни деца.

Рисуването действа разтоварващо на децата, така че от момента, в който детето се научи да държи само лъжицата си, самоуверено му дайте и цветните моливи. Плюсът на рисуването е и, че стимулира въображението на децата, развива мисълта, фината моторика, концентрацията и паметта.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Родители и деца
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft