Какви проблеми подсказва състоянието на косата ви

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Съвети за косата
Какви проблеми подсказва състоянието на косата ви
3169

Изследователи от университет в Париж са изучили химическия състав на косите на повече от 2000 човека с различен интелект и социален статус. При интелектуалците се оказало, че съдържанието на мед и цинк е с повишено съдържание. Възможно е това да е свързано с храненето, казват учените. Известно е, че продуктите, богати на тези микроелементи повишават умствената активност, подобряват паметта и състоянието на кръвоносните съдове (в това число и мозъка). Морските дарове, чистото говеждо месо, орехите и тиквените семки са храните, които са най-богати на мед и цинк .

* А финландски учени с помощта на спектрален анализ на косата... са намалили епидемията от сърдечни заболявания. Изследвани са хиляди финландци, претърпели инфаркт и при всички бил установен остър недостатък на селен в организма. В следствие на проведеното изследване било взето решение водата и почвата да се обогатяват с неорганичен селен. Резултатът бил показателен - два пъти по-ниска смъртност от сърдечно-съдови заболявания.

* Напрегнати ли сте? Вземете гребена и разрешете косата си.
Швейцарската психоложка Грета Бауман уверява, че елементарните манипулации на косата могат да Ви помогнат да промените настроението си. Например, ако с ъберете косата си в кок , това ще подобри концентрацията и издръжливостта Ви. Сплетената коса дарява със спокойствие . Лекото разресване на косата с мека четка отнема напрежението и е вид приятен масаж, усилващ притока на кръв в скалпа.

* След боледуване се подстрижете.
Косата "има памет" и е своеобразен носител на информация... Ето защо психолозите препоръчват да се подстрижем след прекарани тежко боледуване, стресови ситуации и депресии. С отстраняването на крайчетата на косата изчезва и негативната памет на организма.

* За какви други проблеми в организма може да Ви подскаже състоянието на косата Ви:

- Сухата, късаща се коса (освен, ако не е химически третирана) е признак за нарушен липиден метаболизъм и недостиг от калций, витамин А и Д в организма.

- Косата, която е мазна в корените е сигнал за проблеми с храносмилателната система.

- Повишеното потене на скалпа може да бъде един от симптомите, алармиращи за проблем с вегетативната нервна система.

- Мазните коси , висящи унило на слепнати кичури са спътник на тежките депресивни състояния.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Красива коса
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft