Какви са причините, за да имаме понижено либидо

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Здравни съвети
Какви са причините, за да имаме понижено либидо
2123

Пониженото либидо е разстройство на половата функция , което се характеризира с неизразителност на половото влечение. Слабото сексуално желание може бъде предизвикано от общи заболявания на организма.

Влияние оказват и невротичните разстройства , както и ендокринните нарушения. Либидото се влияе и от страничните ефекти на някои лекарства, вродена патология и дори от дълго сексуално въздържание.

Пониженото либидо води до нарушаване на нормалния полов живот, развитие на негативни явления в органите на малкия таз, депресия и сериозни психологични проблеми.

Сексуалното желание зависи от много фактор и: настроение, физическо състояние, емоционален фон, обстановката по време на половия акт и други.

При някои хора либидото се понижава в зависимост от сезона. Освен това промяната на социалния статус и професионалните проблеми също му оказват влияние.

Хроничните и остри заболявания на сърдечно-съдовата или храносмилателната система, заболяванията на бъбреците или бели дробове също могат да предизвикат временно или постоянно понижаване на либидото.

Най-често, според съвременната андрология, причината обаче се крие в неблагоприятните психологически фактори . Така депресия, липсата на настроение, стрес , умственото и физическото претоварване, личните и семейните проблеми, много по-често са причинители на пониженото либидо, отколкото заболяванията.

Дългото въздържание от сексуални контакти, злоупотребата с алкохол, пушенето и непълноценното хранене, особено съчетани с други фактори, повишават вероятността от намаляване на либидото.

Психологическите причини , например като продължителен стрес , тревожност, депресивни състояния, преживявания на сексуални неуспехи, могат да доведат до намаляване на сексуалното желание и дори до пълното му отсъствие.

Неправилното възпитание на момчетата, основано върху прекалена строгост, също може да стане причина за бъдещо понижено либидо в зряла възраст.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Здраве
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft