Какво издава езикът на погледа

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Позитивно мислене
Какво издава езикът на погледа
3161

 Очите издават не само характера на човека, но и неговото моментно настроение и цел

Погледът не само безпогрешно изразява състоянието и вътрешната същност на човека, но и оказва мощно психологично въздействие върху събеседника. „Езикът” на погледа е толкова индивидуален, колкото и самият човек. Погледът може да възхищава, приковава, да отблъсква, разочарова, потиска; да бъде лукав, строг, признателен, ласкав, гневен и др.

ПРЯМИЯТ ПОГЛЕД свидетелства за заинтересованост и уважение. Той говори за равнопоставеност при общуването, за увереност в себе си и прям характер. Затова печели доверие. Такъв поглед е бил „визитната картичка” на Маргарет Тачър.

ПОГЛЕД С ПРИТВОРЕНИ ОЧИ е характерен за недоверчивия контрол. Прибягвайки към такъв поглед, човек може да изясни намерението на другия и в същото време да скрие собственото. Този поглед прави неприятно и хладно впечатление.

БЛУЖДАЕЩ ПОГЛЕД . Той изразява или интерес към всички, или липса на такъв. Много често блуждаещите очи говорят за постоянна вътрешна готовност на човек „да отнесе шамар”.

ПОГЛЕД НА ШИРОКО ОТВОРЕНИТЕ ОЧИ обикновено се използва, за да предизвика доверие към себе си. Характерен е за професионалистите, които искат да ти пробутат негоден товар.

ПОГЛЕД НА КОСО обикновено се прилага за тайно наблюдение и е предизвикан преди всичко от неувереност в себе си пред хора. Такъв поглед е характерен за момиче, което е дошло с много отворено деколте за първи път на дискотека.

ОЧИ В ОЧИ . Този поглед е сериозно душевно изпитание. Може да се наблюдава при влюбените и децата. Или говори за голяма заинтересованост.

ПОГЛЕД ОТГОРЕ НАДОЛУ . Придава на неговия носител чувство за превъзходство и чувство на неувереност у онзи, когото гледат.

ПОГЛЕД ИЗПОД ВЕЖДИ . Той влиза в числото на най-древните мимически реакции и е еднакво достъпен и за селянчето, забравено на гарата на голям град, и за старшината, „възпитаващ” новобранеца казармата.

ПОГЛЕД НА ОЧИ, НАСОЧЕНИ УСПОРЕДНО НА НЕГОЛЯМО РАЗСТОЯНИЕ . Демонстрира на някого, че той е празно място за вас. Но може да принадлежи и на замислен човек, потопен в света на собствените си представи. 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Позитивно мислене
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft