Какво ни пречи да си намерим работа

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Позитивно мислене
Какво ни пречи да си намерим работа
1326

Някои съвети от специалисти не помагат, а ни пречат да си намерим работа. Защо?
Причината за неуспехите се крие в това, че хората следват съветите буквално, без да вземат под внимание житейските реалности. В резултат на това знанията, които уж е трябвало да им донесат успех, по време на събеседването въвеждат околните в заблуждение.

Представителен вид
Строгият делови костюм, скъпите аксесоари и витиевата прическа не са подходящи за събеседване.

Поправка. Да изглеждате представително, значи да сте облечени уместно. Ако се явявате на интервю в консервативна компания, сложната прическа и многото бижута са излишни. Ако работата е творческа, не ви е необходим делови костюм, а ако компанията е малка – скъп часовник.

Психологически тактики
За да предразположите събеседниците си, по време на разговора не трябва да прилагате всички онези сложни “психологически тактики”, на които ви учат на курсовете, например да копирате огледално поведението на интервюиращия.
Поправка. Непрофесионалистът едва ли ще успее да използва тази тактика, без събеседникът му да забележи. Така няма да направите добро впечатление. Най-простият начин е да бъдете самите себе си.

Покажи, че си професионалист
Този съвет е добър само в случаите, когато претендирате да заемете ръководна длъжност, иначе може да ви изиграе лоша шега. Не е изключено способностите ви да изплашат неособено талантливия ви евентуален шеф и той да види във ваше лице просто един конкурент.
Поправка. По време на интервюто убедете събеседниците си, че искате и умеете да работите, че притежавате способността да учите нови неща и да повишавате квалификацията и знанията си и че растежът в кариерата засега не ви интересува.

Усмивката е ключ към успеха
Фалшивата усмивка невинаги изглежда естествено. Понякога тя създава впечатление на повърхностно отношение и поведение, ако не е уместна. Може да се възприеме и като опит да прикриете нещо.
Поправка. Не бива да демонстрирате прекрасно настроение по време на сериозен разговор, от който зависи назначаването ви на ново работно място. Запазете спокойствие - то ще ви е по-полезно. Усмихвайте се само ако обстоятелствата са подходящи за това.
 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Позитивно мислене
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft