Какво представляват брадавиците и папиломите

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Здравни съвети
Какво представляват брадавиците и папиломите
5619

Всяка брадавица е неприятна , особено когато е на видно място. Сега вече е доказан вирусният произход на папиломите, сред които има и много опасни. При жените те често провокират рак на шийката на матката . Повечето доброкачествени образувания по кожата като брадавиците се предизвикват от човешкия папиломен вирус и обикновено засягат хора с отслабнала имунна система.
Всички са виждали, а вероятно са усещали и върху себе си тези светло-кафяви, тъмнокафяви или жълтеникави образувания с неравна повърхност с размерите на просено зърно. Те най-често се появяват на тези места, които са най-уязвими от различни травми - по пръстите, лактите, коленете, окосмената част на главата. Разбира се, брадавици се появяват и по ходилата.
Папиломните брадавици са меки доброкачествени образувания с кръгла форма, с телесен или светлокафеникав цвят. Те могат да висят върху крачета или да се разположат на широка основа. Срещат се по шията, по лицето, под мишниците или в слабините.

Имайте предвид, че много от брадавиците, в частност и папиломните, се предават по контактно-битов път. Провокиращ фактор при тях е повишената влажност. Например заразяването може да се случи на басейна или на плажа. Докато островърхите кондиломи се предават по полов път, както и от бременната майка при раждане на бебето. В резултат на това вирусът може да попадне върху лигавицата на дихателните пътища на бебето и то да развие папиломатоза на гръкляна. Ето тези образувания са по-опасни, те повече безпокоят гинеколозите.  

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Здраве за дамите
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft