Какво представлява Уртикария - копривна треска

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Здравни съвети
Какво представлява Уртикария - копривна треска
11694

Копривната треска , медицински известна като уртикария , се появяват върху кожата като червени, силно сърбящи и плавно издигнати участъци от кожата , често с побелял център. Появяват се в различни форми и размери - от няколко милиметра до няколко сантиметра, навсякъде по тялото.
Смята се, че 20% от всички хора ще развият уртикария в някакъв момент от живота си. Уртикарията се среща по-често при жените , отколкото при мъжете. Един отличителен белег на уртикарията е нейната склонност бързо да промени размера си и да се движи – да изчезва от едно място и да се появява отново на други места, често в рамките на няколко часа. Индивидуалната копривна треска обикновено не продължават повече от 24 часа. Едно огнище, което се е появило сутринта и изглежда тревожено, до обяд може напълно да изчезне, а в края на деня да се появи отново с пълна сила. Следователно, ако не са останали никакви доказателства по време на медицинския преглед, лекарят може да постави диагноза на базата на историята на вашите симтоми. Тъй като копривната треска варира много и бързо, би било полезно да вземете със себе си снимка, показваща как изглежда обривът в най-лошия му вариант.

Отокът, които се получава по-дълбоко в кожата и които може да придружава уртикарията се нарича ангиоедем. Такова подуване се наблюдава в областта на ръцете и краката, както и на устните или очите и може да бъде, колкото драматично, толкова и кратко.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Здраве
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft