Какво се случва през първия месец от бременността

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Съвети за бременни
Какво се случва през първия месец от бременността
17805

Непосредствено след успешен полов контакт между мъжа и жената възможността жената да забременее ако не използва предпазни средства е изключително висока. Най-важните неща, които се случват в момента след сливането на сперматозоида и яйцеклетката (при което се образува зигота), до края на първата седмица от бременността са обект на разглеждане от тази статия.

Едно от най-важните неща което ще определи бъдещето и на вашето дете след раждането се случва още в първия миг след сливането на двете полови клетки, а именно детерминирането на пола. Факт е, че мъжките полови клетки - сперматозоиди биват два вида сперматозоиди носещи X-хромозома и сперматозоиди носещи Y-хромозома. Женските полови клетки са само от един вид яцеклетки с X-хромозома. Дали ще се роди момиченце или момченце зависи от това какъв сперматозоид ще оплоди яйцеклетката Ако сперматозоида носи Х-хромозома ще се формира женски зародиш, ако обаче хромозомата е Y, то в този начален момент от бременността ще се детерминира мъжки зародиш. Въпреки, че пола на детето се определя още в самото начало на първата седмица от бременността установяването му от лекарите става доста по късно в периода на бременност обикновено около шестия месец може със сигурност да се каже дали детето ще е момиченце или момченце.

През първата седмица от бременността е възможно да се появяват краткотрайни и съвсем леки кървения. До края на първият месец от бременността плодът вече е с размери от около 1mm. Ембриона вече е започнал да се развият като се отдеферинцират трите слоя. ОТ тези слоеве в по късен етап ще се развият всички органи и тъкани. До края на първия месец от бременността зародиша ще е изградил и своята първична доста примитивна кръвоносна система.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Бременност и раждане
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft