Какво се случва през третия месец от бременността

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Съвети за бременни
Какво се случва през третия месец от бременността
8987

Макар и бебето все още да изглежда малко странно с прекалено голямата си глава (тя заема 1/3 от ръста му), вече чертите на лицето му стават по-фини и от ден на ден то все повече заприличва на истински човек. В края на този месец вече ще може да бъде определен и полът му – момче или момиче. Бебето ви вече има оформени стомах, черен дроб и бъбреци, които вече работят здраво. То може вече да бърчи чело, да извърта глава и дори да свива длан в юмрук!
В началото на 3-тия месец бебето е дълго около 5,5см от главата до петите и тежи около 10гр., а към края на този месец бебето Ви вече е с размери около 12см и тегло около 65гр.

Сърцето му бие вече със 110-160 удара в минута. Трябва да се отбележи, че още от самото начало сърцето на бебето бие самостоятелно от сърцето на майката, въпреки че е подчинено на нервното състояние на майката. Когато тя внезапно изпадне в стрес, изпита силен гняв или преживее силна емоция, съдържанието на адреналин в кръвта й се увеличава, преминава през плацентата и повлиява върху сърдечния ритъм на бебето. Това обяснява голямото значение на спокойната атмосфера за бъдещата майка.
Нещо изключително решаващо се случва в 10та седмица: мозъкът започва своята дейност – измерват се първите биоелектрични импулси. Ако майката изпитва радост или стрес, новороденото вече взема участие в тези чувства. За това съдим по бурните му движения и силното сърцебиене. Затова внимавайте с прекаления стрес и негативните емоции. Емоциите, които изпитва бебето в утробата формират подсъзнателния му модел на реагиране за цял живот. Ако искате да имате спокойно дете, бъдете и вие спокойна. Ако често сте нервна и под стрес, този модел на емоционална реакция ще се предаде и върху бебето и то ще бъде също нервно и неспокойно дете и възрастен след време.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Бременност и раждане
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft