Какво трябва да знаем за болките в ушите при децата

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Съвети за родители
Какво трябва да знаем за болките в ушите при децата
4110

Пролетта със своите колебливи температури, често става причина за възпаления на детските ушички. Обичайната шапка вече е свалена, а времето все още е хапливо, особено пролетния вятър, който понякога без да усетим и вече е причинил сериозни поражения. А при децата между 2 и 7 години ушите са една от най-чувствителните части.

Най-често причината за болки в ушите са възпалението на средното ухо и на външните слухови пътища. Често болките в ушите са първите признаци на сериозна простуда. При децата често дори лека хрема може да прерасне в отит, тъй като ушният канал е по-къс и хоризонтално разположен – съответно е по-достъпен за всякакви въздушни течения.

Друга причина за отитите са вирусите, които се разменят в детските градини и предучилищните групи. Образуването на гъста бяла, гнойна течност в ухото е признак за бактериална инфекция. Понякога тя започва няколко дни след появата на прозрачната вирусна течност. Нарича се вторична инфекция, защото образуваният от вирусите секрет благоприятства развитието на бактери.

Симптомите за възпаление в ушите са висока температура , съпроводена с остри болки в ушите, отслабен слух, леко пукане в ушите, от ушите се отделя секрет.

Налични ли са всички тези признаци, консултацията с лекар е задължителна. Той преценява дали подходящото лечение ще са капки за уши или антибиотик.

Почитателине на хомеопатията препоръчват при болки в ушите приемане на ехинацея, черен бъз и лайка, които имат противовъзпалително и болкоуспокояващо действие, както и на много витамини, за по-бързо справяне с възпалението и засилване на организма.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Родители и деца
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft