Какво трябва да знаем за женския оргазъм

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Любовни съвети
Какво трябва да знаем за женския оргазъм
11418

Кулминацията на половия акт при жената се нарича " оргазъм ". Това удоволствие е предшествано от няколко промени женската полова система.

Тъй като при наближаване на оргазъм потокът на кръв към половите органи се увеличава, се наблюдава овлажняване на вагиналните стени и уголемяване на клитора.

Жените, за разлика от мъжете, сме облагодетелствани от това, че можем да изпитаме втори оргазъм малко, след като е приключил първият. С течение на годините някои жени дори се научават на серии от оргазми, които е прието да се наричат "многочислени оргазми".

И за да ни завиждат още повече представителите на силния пол, последвалите оргазми могат да бъдат далеч по-силни и по-приятни от първия.

Преди да бъде достигнат кулминационния миг клиторът се удължава и нараства. Влагалището увеличава своя размер, стените му се овлажняват и придобиват пурпурен цвят. Големите срамни устни се разтварят и стават плоски. А малките се удебеляват. Матката увеличава размера си почти двойно. Пулсът нараства до 150 удара в минута. Честотата на дишането се увеличава тройно. Мускулите на корема, талията, бедрата, и таза се натоварват много силно.

Някои жени притежават клитори, твърде чувствителни след оргазъм и допълнителната стимулация би била болезнена за тях, причина поради която те не биха могли да получават многочислени оргазми.

Оргазмът при младите девойки се различава от тази при по-опитните и зрели жени. Първите изпитват силно удоволствие, с леки спазми и вътрешна удовлетвореност. При вторите обаче оргазмите са много по-силни, по-ярки, "взривяват" женското тяло и както вече споменахме, много често са многократни.

Съществуват няколко вида женски оргазми .

До вагинален оргазъм, логично, достигаме при вагинален секс. При него не се изисква допълнително стимулиране. Силата и продължителността зависят от начина, по който пенисът навлиза във влагалището, от размера му или от дебелината му.

При клиторния оргазъм се оказва въздействие върху клитора. Той притежава способността да изпада в ерекция и да увеличава размерите си до няколко пъти.

Жената получава маточен оргазъм при силно съкращение на матката. Дори и при липса на стимулиране, този оргазъм може да продължи по-дълго.

При стимулиране на G-точката при жената настъпва G-оргазъм. Въпросната точка набъбва и увеличава размера си. При този оргазъм настъпва женската еякулация, при която се отделя течност от влагалището. До G-оргазъм се достига най-лесно чрез стимулация с пръсти от страна на партньора ви.

Приятно изживяване!

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Любов
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft