Какво трябва да знаем за стрептококите

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Здравни съвети
Какво трябва да знаем за стрептококите
2258

Стрептококите представляват бактерии , които най-често се лекуват с антибиотици . Те са доста чувствителни на някои антибиотици и успяват сравнително бързо да се повлияят, но трябва да бъдете постоянни.

Стрептококовите бактерии могат да ви разболеят от различни видове болести, най-често причиняват – пневмония, ангина, менингит и др.


Въпреки, че както повечето болести и стрептококите започва с болки в гърлото и зачервяване, болката тук е доста по-различна.

Разликата между грип, настинка, болките в гърлото при тези заболявания и болките при стрептококи, основно се крие в това, че при стрептококите тя е постоянна – не при преглъщане, не се увеличава постепенно.

Болката е постоянна, освен това е придружена с висока температура, световъртеж, главоболия, болки в мускулите.

Можем ли да заразим някого със стрептококи?

Стрептококите са изключително заразни – предаването на болестта става много лесно, а по-лошото е, че през първите дни няма абсолютно никакви симптоми.


Това означава, че може да сте носители на стрептококи без изобщо да предполагате и да разнасяте болестта и да заразявате и други хора, с които поддържате близък контакт.

Как да се предпазите или да предпазим любимите си хора, ако вече сме болни?

И тъй като е почти невъзможно да се установи дали сте заразени или не е и трудно да се каже какво трябва да направите, за да се предпазите от зараза. За да се опитате да предпазите любимите си хора, е добре да спазвате елементарните хигиенни изисквания.

Става дума за неща като пиене или ядене от едни и същи прибори, ако кашляте правете го винаги с ръка на устата и по възможност се обръщайте на другата страна – не кашляйте право срещу човека. Създайте си навик всеки да има своя собствена чиния, когато сядате на масата, а не да се храните от една обща.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Здраве
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft