Какъв подарък да изберем за свекърва си

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Позитивно мислене
Какъв подарък да изберем за свекърва си
4711

Често пъти отношенията на снахата със свекърва й са далече от идеалните и един неправилен подарък може окончателно да ги развали. А дори да се спогаждате със свекърва си, не пречи да внимавате в избора на подарък. Необходимо е да се отчитат множество нюанси, например възрастта и увлеченията на свекърва ви, вашите отношения, съвместните ви преживявания.

Ако вашата свекърва е достатъчно млада и всячески се старае да го подчертава, покажете, че най-напред в нея виждате привлекателна жена. Подарете й посещение в салон за красота, масаж в престижен салон или СПА-процедури. Хубав парфюм или козметика. Като подарък, както за всяка една друга жена, може да подарите и украшение. Но в никакъв случай не акцентирайте върху недостатъците й. Добре е да избягвате подаръци като подмладяващи кремове, средства против косопад или целулит.

Ако майката на вашия съпруг е дама на преклонна възраст и обича да се върти повече в кухнята, а не пред огледалото, за нея парфюмът и козметиката няма да са подходящи. Те просто ще се кипрят върху шкафчето заедно с други ненужни подаръци. По-добре й подарете красив кухненски сервиз или покривка. Може да облекчите живота й с покупка на някаква битова техника. Всички тези подаръци подчертават много добре, че виждате в свекърва си отлична домакиня, цените уюта, който тя създава в дома си.

Необходимо също да се вземат под внимание и увлеченията на вашата „втора майка“. Ако има силно изразено хоби, това ще облекчи задачата ви за избор на подарък. Ръкоделия, книги, билети за театър или концерт. Ако имат градина са подходящи красивите градински статуетки от керамични животни, джуджета, саксии, декоративни растения и цветя.

А може би свекърва ви се нуждае от нов телефон, органайзер или фотоапарат. Във всеки случай покажете вашите познания за увлеченията или нуждите и уважението ви към тях.

Ако живеете заедно и сте избрали подарък за дома, то нека да бъде нещо персонално за да не изглежда че правите подарък на самата себе си. Подарете нещо за нейната стая – спално бельо, картина, свещник или ваза.

Също така, трябва да се отчитат вашите отношения към свекърва ви и отношенията на мъжа ви към майка му: колкото са ви по-близки и топли отношенията ви, толкова по-интимен може да бъде подаръкът ви. И обратното, ако отношенията са ви обтегнати е по-добре да подарите неутрални вещи, без никакъв личен подтекст.

Към всеки избран от вас подарък е добре да има и цветя. Все пак свекърва ви е жена и както на всяка една жена ще й бъде приятно да получи цветя. Също така ще й бъде приятно да получи сувенири, подчертаващи, че сте едно семейство. Може да бъде ваша обща снимка в красива рамка, колаж от семейния ви албум или диск с клипове за вашето семейство. Можете да оформите родословно дърво.

И последно, но не на последно място – да не пропуснете да се посъветвате със съпруга си – кой ако не той, познава своята майка и познава нейните вкусове и предпочитания.

Приятно избиране и нека свекърва ви остане доволна от вашия избор и жест!

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Позитивно мислене
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft