Как да забавим появата на бръчки

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Съвети за кожата
Как да забавим появата на бръчки
29238

Съвсем естествено е, че младостта предполага и гладка, свежа кожа , без бръчки , без отоци, пигментация и проблемни зони. С възрастта метаболизмът се забавя, натрупват се много фактори, като вреден начин на живот, здравословни проблеми и естествения ход на нещата си казва думата – кожата ни остарява и се появяват бръчки . Всъщност следите на времето се появяват на хора от различна възраст, понякога и на съвсем млади личности. Може да са мимически, а може и да са следствие на хормонални промени, рязко отслабване или напълняване и лош начин на живот. Влияние оказват и външни фактори, като живот в помещения с мръсен въздух и тютюнев дим, работа на открито, безконтролно излагане на слънце без предпазни мерки.

Злоупотребата с козметични процедури и продукти , които не са подходящи за съответната възраст също не н осят нищо добро в дългосрочен план. Всичко трябва да е съобразено с нуждите на кожата ти и с възрастта. Това се отнася и за по-сериозните козметични интервенции.

Във възрастта между тридесет и четиридесет години следите на времето започват да си личат по-ясно и постепенно се натрупват, докато на около 60 години вече достигат максимума. Бръчките се увеличават, основно в областта около очите, устата, на челото и по врата. Кожата увисва, защото губи от количествата колаген и еластин, тенът посивява и се появяват пигментни петна.

Ако всичко това те притеснява и искаш да отложиш до колкото е възможно неизбежното, по-добре да започнеш преди появата на проблемите. Превантивните мерки са най-доброто. Има много неща, които можеш да направиш у дома, без да изпадаш в крайности като например пластична хирургия или агресивни методи на пилинг и механични процедури.

Ето и няколко съвета :

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Още от "Съвети за кожата"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft