Как да избегнем повторната поява на вагинална гъбична инфекция

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Здравни съвети
Как да избегнем повторната поява на вагинална гъбична инфекция
19435

80% от жените са се сблъсквали със симптомите на вагинална гъбична инфекция . Най-честите оплаквания при състоянието, освен натрапливия дискомфорт, са зачервяване и сърбеж на засегнатата кожа, отделяне на вагинален секрет със специфична миризма и по-плътна белезникава на цвят консистенция, парене по време на уриниране, умерена болка при полов акт. При вагинална гъбична инфекция е специфична промяната на бялото течение - то наподобява на пресечено мляко, понякога се отчита наличие на отделни бели парченца. При по-тежко състояние е възможно и леко повишаване на телесната температура.


Най-често вагиналната гъбична инфекция се причинява от Candida . Разпространението й е силно и организмът ни се сблъсква ежедневно с нея. При някои жени гъбичката се превръща в част от естествената микрофлора на влагалището .


Организмът е податлив на гъбична инфекция тогава, когато се наблюдава дисбаланс на общия или локален имунитет. При боледуване и лечение с антибиотици развитието на гъбична инфекция е високо вероятно, ето защо при изписването на рецептата лекарят следва да изпише и препарат предотвратяващ подобна вероятност.


Размножаване на гъбичките се получава и при употреба на агресивни сапуни и други миещи средства, които нарушават естествената киселинна среда на влагалището . Смята се, че склонността към гъбични инфекции се повишава при висока кръвна захар и хора с диабет. Не на последно място, гъбичната инфекция се развива след полов контакт и пренасяне на микроорганизма от партньора.

Ето и няколко съвета, как да избегнете повторната поява на вагинална гъбична инфекция :

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Още от "Здравни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft