Как да излъчваме увереност

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Позитивно мислене
Как да излъчваме увереност
1057

Думи на увереност могат да бъдат чути, когато са изречени, както и да се прочетат, когато са написани. Но може ли увереността да се интерпретира чрез действията на един човек ?

Да, може. В интерес на истината, действията имат по-голяма тежест в сравнение с речи и писмени материали. Винаги, когато е налице облак на съмнение относно истинността на дадено изказване в рамките на някаква дискусия. Затова езика, който не се изрича или чете служи като потвърждение за точност. Това е езикът на тялото - движения или жестове.

Имайте предвид следните пози, като пози на увереност

Уверения човек е по-вероятно да говори спонтанно, без да премисля отново наум, което може да се види в очите му. Очите са прозорец към душата. Уверения човек осъществява повече зрителни контакти, отколкото неуверения. Той може да погледне към вас по всяко време, да задържи погледа ви, като неговите очи мигат по-рядко (освен ако няма навик да мига често, но вие ще забележите това предварително).

Уверения човек говори с ръце, далече от лицето си . Той не покрива устата си или носа, не чопли главата си.

Човек, излъчващ увереност, дължаща се на неговите постижения, стои изправено и гордо. Показва, че определено знае къде се намира. Изправен гръб с повдигната брадичка показва увереност и дори превъзходство.

Един от най-надеждните показатели за уверен човек са жестовете на ръцете . Когато всеки пръст на ръката (в изправено положение) е допрян до срещуположния пръст на другата ръка, това е много сигурен знак за увереност . Този жест напомня купола на църква.

Някои хора правят този жест явно, когато са седнали, за покажат, че са сигурни в това, което говорят.

Можете да забележите, че когато шеф и подчинен говорят помежду си, много вероятно е шефа да направи жеста, описан по-горе. Докато седи пред бюрото си, шефа обикновено поставя лактите си върху него и доближава ръцете си пред лицето.

Що се отнася до жената, тя обикновено поставя своите лакти на облегалките на стола, докато седи, с доближени в скута ръце. Ако стои изправена, тя доближава ръцете си на нивото на талията.

Много е важно да разберете дали жестовете , които прави другия човек са наистина показателни за неговите истински емоции и характер. Уверете се, че не сте подведени или измамени.

Това се отнася особено за общуването с хора , които почти не познавате и когато искреността е от решаваща роля при сделката. Можете да проверите това, като търсите други знаци, свързани с жестовете, които човек показва.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Позитивно мислене
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft