Как да използваме правилно клечките за почистване на зъби

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Здравни съвети
Как да използваме правилно клечките за почистване на зъби
2484

Клечките за зъби са първото и най-дълго просъществувало средство за почистване на зъбите , изобретено от човека - има данни, че още пещерните хора са използвали клечките за зъби.
През 1780 г. се изобретяват първите четки за зъби и това е началото на края на ерата на клечките за зъби. Новото приспособление става неизменен спътник на цивилизования свят и измества значително употребата на клечки за зъби.
Независимо че в момента има огромно разнообразие от средства за поддържане на устна хигиена, клечката за зъби продължава да съществува както като търговски артикул, така и в подобрени варианти за специални случаи и подпомагане на почистването.
Устойчивостта на навика за използването им се основава на удобството при използването и ефективността им за отстраняване на хранителни остатъци. Въпреки това всеки опитен лекар по дентална медицина още при първия преглед може да познае кой използва клечки за зъби.
Когато навикът за използването им е стабилен, могат да се получат трайни увреждания както по зъбите на границата между коронката и корена, така и на венеца.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Здравни
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft