Как да имате красива усмивка

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Здравни съвети
Как да имате красива усмивка
2126

Много е важно да ослепиш избраника си още на първата среща. Замисли се за вида на зъбите си и се заеми с избелването им!

Най-лесният и сигурен начин е да се откажеш от навиците, които водят до потъмняване на зъбния емайл. Не пий кафе, силен чай и кола, остави цигарите и сигурно ще успееш да спасиш холивудската си усмивка.

Не избелвай зъбите си самостоятелно - “домашните” методи са не само безполезни, но и изключително вредни. Содата и избелващите пасти с абразивни частици увреждат венците и емайла. Освен това тези средства отстраняват само скорошния налеп по зъбите, от който и без това лесно можеш да се избавиш без особени усилия. Старата "мръсотия" така или иначе ще си остане по зъбите ти.

Отрежи парче лимон с кората и внимателно натъркай с него зъбите си, особено предните.

Този начин е много стар, но не бива да го прилагаш често - веднъж на половин година е достатъчно. Наистина ефектът не е много забележим, но все пак е по-добре от нищо.

Почистване с ултразвук. След тази процедура в кабинета на стоматолога зъбите стават по-чисти и изглеждат по-ярки. Може обаче да има последствия за венците, а по емайла да се появят пукнатини и зъбите да станат по-чувствителни. Нима се нуждаеш от такова нещо?

 Избелването със струйка от вода, въздух и специален прах.

Този метод се нарича струен и се прилага само в стоматологичните клиники. Той ще те избави от тъмния налеп по зъбите вследствие на пушенето и пиенето на кафе, но е вреден за венците и емайла. Освен това зъбите ти много скоро може да потъмнеят отново, затова почистванията по този начин може да продължат безкрайно.

Химическо избелване.

Зъболекарят ще ти даде специални приспособления - капи, които се слагат на челюстите като при боксьорите на ринга. В капите се вкарва специално избелващо вещество. 2-3 седмици си слагаш капите за през нощта - и готово: изумителната усмивка на кинозвезда е осигурена! Трябва да имаш предвид обаче, че това избелване не бива да се прави, ако на предните зъби имаш пломби, защото по тях ще останат тъмни петна. Освен това няколко години след химическото избелване белоснежната усмивка ще потъмнее още повече.
Е, това е. Сега решавай кое е по-добре: да се надяваш на разни модни процедури, или от дете да се грижиш за зъбите си и да се гордееш с ослепителна усмивка?

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Здраве за дамите
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft