Как да накараме косата си да не се наелектризира

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Съвети за косата
Как да накараме косата си да не се наелектризира
10444

Всяка жена се е сблъсквала с проблема на наелектризираната коса, когато всеки кичур от косата лети, привлечен като от магнит. Най-често, наелектризирането на косата се получава през зимата, когато се носят шапки. Как се получава този феномен? Причината за това е обичайното статично електричество, то произтича от факта, че косата се трие като по този начин се наелектризира.

Някои от вас ще зададе напълно разумния въпрос защо косата се наелектризира и в моменти, когато не носим шапка? Причините за това могат да бъдат няколко: честото използване на сешоар, неправилно избран гребен, лакове и стайлинг мусове, които допринасят за увеличаване на статичното електричество в косата.

Най-често косата се наелектризира ако не разполага с достатъчно влага и захранване, тъй като сухата коса е податлива на различни видове повреди. Днес на пазара има изобилие от маски и специализирани балсами, които имат анти-статичен ефект. В допълнение, трябва да използвате овлажняващи шампоани и хидратираща маска за лечение на изтощена коса. 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Грижа за косата
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft