Малки тайни за приготвянето на вкусна риба за Никулден

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Как да не се плъзга рибата при чистене
99021

Как да не се плъзга рибата при чистене

За да се намалите неприятната миризма при варене на риба, във водата се прибавя саламура,която е приготвена от кисели краставички (1/2 чаша на 1 л вода).

За да не се плъзга рибата при чистене, ръцете се посипват със сол. Ако люспите се чистят много трудно, рибата се потапя за минутка във вряща вода или се залива с оцет.

Мидите се познава дали са пресни, ако се отворят веднага щом заврят.

Можем да познаем дали рибата е прясна, като я потопим в студена вода – ако потъне на дъното, може да се консумира, но ако остане на повърхността, означава е развалена.

1
2
3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft