Как да не се разболеем, ако постоянно сме на климатик

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Здравни съвети
Как да не се разболеем, ако постоянно сме на климатик
2676

Специалистите предупреждават, че използването на климатици в горещото време може да доведе до редица заболявания. Нека да видим с какви заболявания може да се сблъскаме и как да избегнем това.

С появата на летните жеги в домовете и офисите масово започва да се използва помощта на климатика. Получавайки, обаче, привидно комфортни условия за живот, човек може много лесно да настине. Повечето студен въздух се отразява на гърлото, мускулните и нервни окончания. Лошото разположение на самия климатик и рязката смяна на температурите могат да доведат до понижаване на имунитета и изостряне на хронични заболявания .

Най-често значителната разлика между температурата в помещението и на открито води до хипотермия. В резултат на това инфекциозните заболявания могат да се развият по-лесно.

Има и доста по-сериозни последици от хипотермията. При наличие на хронични заболявания, резките промени в температурите и хипотермията могат да причинят заболявания като остър ринит, остър фарингит, остър тонзилит, бронхит, пневмония.

Най-неприятното заболяване, което климатикът може да причини е възпалените на периферните нерви (неврит). Болка, загуба или намаляване на чувствителността, нарушение на двигателната функция – парализа и пареза.

Какво да правим?
За да не се сблъсквате със сходни проблеми трябва да обърнете специално внимание при „инсталиране“ на климатик в дома или офиса ви. Важни са параметрите на устройството, неговото местоположение и режим на работа. Температурата и въздушния поток са основните фактори, които влияят на нивото на комфорт и сигурност. Препоръчително е климатикът да предвижда регулиране степента на влагата. В случай, че няма такава възможност е препоръчително да използвате овлажнител.

Трябва да избягвате твърде голяма разлика в температурата вътре в помещенията и тази на открито. Температурната разлика не трябва да бъде повече от 7 ° C. Температурите вътре в помещенията е добре да не са по-ниски от 18-22 ° C. В противен случай рискът от настинки се увеличава.

Не стойте фронтално срещу климатиците . Дебитът на въздух не трябва да надвишава 0.2 м/сек. Запомнете! Използването на климатик в никакъв случай не отрича редовното проветряване на помещенията.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Здраве за дамите
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft