Как да отслабнем без да навредим на здравето си?

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Съвети отслабване
Как да отслабнем без да навредим на здравето си?
4368

Съществуват безброй много фактори, които да ви повлияят и да качите някое и друго килце. Няма страшно!
Ако по стечениe на обстоятелствата например се е появил проблем в ендокринната ви система, то наддаването на килограми може да се определи като следствие на някаква болест. Познати са болести, придружени с качване на килограми и обострен апетит. В такива случаи е важно не толкова да се борите с килограмите, а да установите самият причинител.

Има и друг вид затлъстяване , което се среща изключително рядко. Това е генетично-обусловеното затлъстяване. Ако цар Симеон и неговите роднини например са били дебели, означава, че цялото поколение е предразположено към затлъстяване . Това в никакъв случай не означава, че генетичното затлъстяване е вечен капан, от който няма излизане. С малко повече търпение и силна воля, дори генетичното затлъстяване няма да ви се опре да покорите кориците на модните списания.

Доста по-често причината за наднормено тегло е другаде. Обикновено погълщаме количества повече калории, отколкото изразходваме и останалата енергия няма друг избор, освен да се превърне в запаси на организма. Които пък от своя страна се трансформират в излишни натрупвания, които често проклинате пред огледалото.

Затлъстяването –защитна реакция на организма
Както стана дума излишните килограми може да са неприятен момент вследствие на някаква болест. Организмът много лесно увеличава мастната си тъкан, което се превръща в удобно местенце за токсините. Токсините по принцип идват отвън – тежки метали във водата, изпарения от бои, храна, пълна с консерванти и оцветители и др. Не е задължително, разбира се. Тялото може и само да си набавя токсини – при недостиг на ензими, при възпаление на задстомашната жлеза или при вредни процеси в корема. Когато токсините навлязат в кръвта, те си взаимодействат с липидите, които донякъде намаляват вредното въздействие. Неприятният момент идва после – върху бедрата, корема и задните части се образуват мастни клетки, които наричаме целулит.
Ние го мразим, но именно целулитът е защитната реакция на организма, който вече е с отслабена имунна система. Всичко това вследствие на нездравословната храна и нездравословния начин на живот, който водим. И колкото и невероятно да ви се струва, има още една причина, поради която не бива да мразим целулита. Вместо него, можем да се разболеем от рак, както се случва все по-често. Нека просто го наречем „по-малкото зло”.

Какво става, когато се опитаме да отслабнем ?
Когато се опитаме да се отървем от излишните килца, започва жестокото наказание за миналото нехайство. Токсините бавно излизат от мазнините и чрез кръвта започват да тровят жизнено важните органи – мозъка,черния дроб и бъбреците. Колкото и страшно да звучи, положението съвсем не е безнадеждно.
Ако сте изпробвали някакъв вид диета, вероятно са ви посъветватли да предприемете очистване на организма – т.нар. детоксикация. При нея организма се освобождава от тези токсини и не им позволява да застрашават която и да е част от тялото. Съществуват биологично активни хранителни добавки, при чиито прием само за няколко дена се изчиствате и сте готови за следващата уникална диета, която открихте в интернет.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Диети и отслабване
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft