Как да поддържаме интереса на мъжа си към себе си

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Любовни съвети
Как да поддържаме интереса на мъжа си към себе си
16092

Липсата на нормален интимен живот руши съпружеските отношения. Как да върнем бившата страст?

Същността на сексуалната пустиня е в това, че много емоционално благополучни съпружески двойки след няколко години престават да живеят полов живот или правят това изключително рядко. Защо става така и в какво е причината за охлаждането на сексуалните отношения?

Причина 1. Мадони или блудници

Охлаждането на съпруга към половинката му или загубата на сексуално влечение към нея може да бъдат свързани с подмяна на нейния образ. В подсъзнанието на мъжа любимата жена се трансформира от образа на блудница /разкрепостена любовница/ в образа на Мадона - жена възвишена, а не плътска, не сексуална, а близка до образа на майката. А у здравите мъже влечението към майката се блокира на подсъзнателно ниво от специален ген. И колкото по-добри са отношенията между мъжа и жената, толкова по-бързо се формира образът на Мадона, толкова по-бързо изчезва влечението на мъжа и свършва нормалният сексуален живот.

Какво да се прави?
Разкрепостяване

Не забравяйте, че мъжът смята за най-добра жена онази, която през деня е монахиня, а през нощта - разпътница.

Разделете ясно понятията ден и нощ.

Спомнете си с какво сте се пленили един друг в самото начало на връзката ви.

Може "романтична вечеря" да звучи банално и изтъркано, но защо не си организирате такава, при това навън. Идете на ресторант /но не преяждайте!/. Отдайте се заедно на приятни спомени.
Облечете това, с което съпругът ви намира за най-секси. Ако това е пълна липса на дрехи, свалете ги още на прага.

И изобщо не се притеснявайте от своите желания, защото тяхната сила моментално ще се предаде на партньора ви.

Изпреварете началото на вашата близост с думите: "Днес всичко ще бъде, както ти поискаш!". И нека бъде така!

Партньорски масаж

По време на масажа за мъжете се откриват неподозирани области - те опознават онези места на собственото си тяло, за чиято чувствителност не са и подозирали. Мъжете се чувстват покорени от мощта на необичайните усещания, дават си сметка, че привичните им контролиращи механизми не работят, и се отдават на новото преживяване.

По такъв начин масажът дава съвършено нов чувствен опит. Кожата, която представлява най-пространният орган на нашата връзка с околния свят, е осеяна с хиляди супертънки нервни окончания, пряко кореспондиращи с "центровете на удоволствието". По силата на тази връзка най-нежните докосвания с перце или косъм предизвикват буря, която веднага праща сигнал в мозъка.
Деликатните докосвания с ръце, коси или устни изпълват отношенията с топлота и доверителност. Те могат да дадат нов импулс и свежест и на закостенелите в рутината стари отношения.

Направеният с любов масаж няма да ви позволи да се излъжете и да направите нещо не както трябва. Това е като танц, в който ви води партньорът ви, подчинявайки ви на своя ритъм.

Доверете се на тялото си и неговия усет, съгласете се с него и се подчинете на волята му. Само така ще можете да доставите удоволствие на себе си и своя партньор. И още един съвет: за да се насладите напълно на масажа, никой и нищо не бива да ви пречи. Изключите телефоните и звънеца на входната врата, мислете само за себе си и своя любим.

Причина 2. Ухание на жена

Феромоните, или половите атрактанти, имат голямо значение в интимната близост. Тези вещества събуждат у мъжа сексуално влечение към жената и се възприемат от специална област на носната лигавица, без при това да имат ясно изразена конкретна миризма. По време на полов акт жлезите на влагалищната лигавица отделят естествени стимулатори на ерекцията, които всъщност са феромоните. Те се отделят особено много във влагалищната кухина по време на оргазъм, превръщайки обикновения мъж в полов гигант.

При продължително сексуално общуване обаче чувствителността на назалните клетки и рецепторите на мъжкия член към веществата, отделяни от постоянната партньорка, се притъпява. А ако се вземе предвид и фактът, че жената може да излъчва феромони в достатъчно количество само до определена възраст /40-45 години/, си струва да помислите по какъв начин да избегнете сексуалната пустиня.

Какво да правим?
Феромонен удар

Естествено нужно е да се прибегне до спомагателни средства в опит да се измами природата.
Не може да се мине без предварителни ласки - прегръдки, целувки, галене, с други думи - без дълга прелюдия преди секса.

Необходимо е да се постараете да изработите колкото се може повече полови атрактанти известно време преди близостта и без предварителни ласки. Това може да се направи с помощта на собствените сексуални фантазии. Естествено възниква въпросът как можем да разберем дали сме изработили повече феромони отпреди.

Работата е там, че има достатъчно достоверни външни признаци на усиленото образуване на полови атрактанти: разширяват се зениците, устните се полуотварят, кожата на гърдите става по-топла и влажна, усилва се и влагалищната секреция, срамните устни набухват и се уголемяват.
Ако не успеете да произведете собствени феромони, използвайте афродизиаци, които са известни като сексуални и възбуждащи аромати - мускус, бергамот, ванилия, зелена ябълка.

Рецепта за любовен аромат

Направете си вана, като добавите в нея по две капки етерично масло от анасон, розмарин, нарцис, жасмин и иланг-иланг. След ваната вместо дезодорант сложете на подмишниците си по парченце обелена зелена ябълка и я дръжте няколко минути. Кожата ви ще излъчва приятен възбуждащ аромат и ще повиши сексуалната активност на партньора ви.

Еротика „по поръчка”

Вие можете да си помогнете, възползвайки се от собствената си фантазия.

Един час преди сън например извикайте във въображението си еротични картини. Може скришом от съпруга си да поглеждате снимки в списание или интернет, предизвиквайки по този начин възбуда - при това продължавайте обичайното общуване с партньора си без изкуствен флирт. След малка тренировка вероятно ще успеете да пробудите влечение у него.

Необходимо условие за такава "самопомощ" е наличието в женската психика на така наречените "любими фантазии" - еротични образи, предизвикващи ярка, мощна възбуда.

Способността за чувствено фантазиране е най-важното условие за женската сексапилност и привлекателност.

Ако нямате такива фантазии или не ги осъзнавате, може да се обърнете за помощ към специалист. 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Любов и отношения
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft