Как да подреждаме гардероба си

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Модни съвети
Как да подреждаме гардероба си
5645

Сутрин е. Отново ровим из гардероба . Попадаме на различни дрехи, но не и на тези, които искаме да облечем. Почти всяка жена познава тази ситуация. Причината за нея е неправилната подредба на нашия гардероб. Как можем да създадем ред в него?
За да се справим с тази трудна задача се нуждаем от външна помощ. Не е нужно да търсите специалист, поканете някоя от приятелките си. С нейна помощ разгледайте наличните дрехи и се избавете от всичко ненужно. Вашата искрена приятелка обективно и честно ще оцени кои дрехи са подходящи за вас и кои не, а освен това при необходимост ще ви подскаже кои отдавна са излезли от мода.

Целта на горното “упражнение” е, първо, да бъдат прегледани дрехите в гардероба и разпределени в три категории:
- дрехи, които ви отиват и вие ги носите редовно
- дрехи, които носите рядко, но те са класически модели, които не са изгубили своята актуалност
- дрехи, които не ви отиват и са доста стари.
След това внимателно разгледайте дрехите от първата категория и се постарайте да определите кои да си оставите и от кои да се освободите.

Следващата ви стъпка трябва да бъде сортиране на дрехите по сезони. Това е необходимо, за да не се натъквате през зимата на летните си потници. Ако имате възможност, наредете дрехите си на различни лавици. Или поставете дрехите за следващите сезони в пакети и ги съхранявайте на места, където те няма да ви пречат. Не забравяйте за средствата срещу молци – за да не откриете след известно време любимия си зимен пуловер прилично похабен.

Следващият ви ход трябва да бъде сортиране на дрехите по тип и цвят. Вие трябва не само да си освободите място в гардероба, но и да облекчите търсенето на дрехи. Наредете например всички поли отделно от панталоните. Аранжирайте ги по цвят – от най-светлите към по-тъмните. Закачете ги на закачалки в последователността, която сте си определили.

Сега настана време да се заловите с обувките. Възможни са два варианта на техното съхраняване. Първият е в затворен... 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Модни съвети
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft