Как да превърнем бенджамин в красиво дърво

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Съвети за дома
Как да превърнем бенджамин в красиво дърво
29155

Всички сме виждали красивите фикуси в магазините за цветя или разположени в някой просторен офис. Впечатление винаги правят големите им размери, приятни цветове и сплетени на плитка стъбла. Как можем да направим това в домашни условия?

Най-лесни за плетене са фикусите , които са широко разпространени у нас и лесно се гледат – за пример даваме бенджаминът , чиито стъбла са достатъчно гъвкави за подобна операция. За целта ви трябват три екземпляра, които може да отгледате сами в саксия, но задължително една. Засадете ги близо едно до друго, за да е лесно плетенето след това.

За да не чакате фикусът да порасне, може да купите готов екземпляр. Специално бенджаминът почти винаги се продава в саксия с поне няколко стръкчета.

Първото, което трябва да направите, е да премахнете всички малко клонки от стъблата – до толкова високо, колкото желаете да сплетете плитката. Важно е да останат само стъблата, без никакви стърчащи клонки, за да не ви пречи нищо по време на оформяне на плитката.

В случай, че в саксията има повече от 3 екземпляра, отрежете излишните. Оставете само най-здравите три. Добре е те да не са по-дебели от 1-1,5 см в диаметър, защото стават трудни за обработване. Преди самото плетене е хубаво да полеете растенията, за да може почвата да е влажна и гъвкава, а не суха и ронеща се.

Сега можете да започнете с плетенето на обикновена плитка. Стремете се да стягате колкото е възможно, без да наранявате растението, за да може да се получи хубава плитка. Когато достигнете до клоните на растението трябва да затегнете с прежда или тел, така че стъблата на бенджамина да имат възможност да приемат новата си форма. След няколко месеца премахнете затягането.

Същестуват и други плетеници, които включват четири, пет и повече стъбла на растенията. По същата логика, ако разполагате само с две растения, може да ги увиете едно около друго – така отново ще се получи красиво дърво .

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Дом
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft