Как да премахнем лошата миризма на обувките

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Здравни съвети
Как да премахнем лошата миризма на обувките
6911

Често, дори при купуването на скъпи и висококачествени обувки, след кратко носене се появява неприятна миризма . Тя е доста смущаваща, ако се наложи да се събуем някъде.

Поради това, трябва да се предприемат мерки, за предотвратяването на проблема.

Причинител на лошата миризма на обувките са некачественият материал, използван при изработката им, в комбинация с изпотяването на краката.

Поради това, тази среда благоприятства развитието на бактерии и появата на лоша миризма.


За да не се налага повече да се срамувате, то предприемете веднага тези мерки, за обезмирисяване на краката:

Най-добрия начин да нямате проблеми с краката си, е добрата хигиена. Ако въпреки това обувките ви продължават да миришат, то значи трябва да приложите някои от следните съвети.

- Не носете един и същ чифт чорапи в продължение на няколко дни. Чорапите трябва да се сменят всеки ден, за да може нормата за правилна хигиена да е покрита. Освен това, опитайте със смяна на стелките. Ако забележите отсъствие на лоша миризма след това, значи те са били виновниците за нея.

- Винаги носете чисти памучни чорапи . Те няма да позволят на краката ви да се потят. Освен това е добре и да слагате пудра за крака - тя отнема влагата.

- За да обезмирисите вече вмирисаните на лошо обувки, сложете кафе в тях . Сложете малко смляно кафе в хартия в обувката си, отпред - на пръстите за едно денонощие, и ще видите невероятния резултат.

- Друг вариант за обезмирисяване е известният със сода за хляб. Поръсете хубаво обувките си със сода за хляб и ги оставете да преседят по този начин едно денонощие, след което да я премахнете.

- Най-интересният вариант, за премахване на лошата миризма от обувките , включва парчета вестници и ванилия . Поръсете с ванилия накъсани и намачкани парчета вестници, с които след това напълнете проблемните обувки. Оставете ги един час да престоят, след което ги изхвърлете.

Ако въпреки предприетите мерки резултата е незадоволителен, то потърсете помощ при дерматолог. Съществуват и редица химически спрейове и мазила, борещи се с неприятния проблем.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Здраве
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft