Как да разберем, дали бебето поема достатъчно кърма

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Съвети за бременни
Как да разберем, дали бебето поема достатъчно кърма
20264

Една от най-големите грижи на новите майки е въпросът дали ще имат достатъчно мляко за бебетата си. Тази загриженост е най-честата причина да се започне дохранване с изкуствено мляко, а също и за ранното отбиване. Живеем в общество, което много набляга на измерването на всичко, и много от нас (особено нашите майки) са били хранени с бутилка, така че се е знаело точно колко милилитра мляко е изпило бебето на всяко хранене.
Трябва да ви уверя, че почти всички майки могат да произвеждат подходящото количество мляко за новороденото си. Човешката раса не би оцеляла милиони години, ако не беше така. Има много малък процент жени, които просто “нямат достатъчно мляко”, но това е крайно необичайно и обикновено е свързано с някакъв медицински проблем (например, операция за намаляване на бюста, лекарства от типа на хапчета анти-бебе, или хипотироидизъм при майката). Много от тези медицински проблеми могат да бъдат поправени.
Жените имат две гърди вместо една, за да могат да кърмят близнаци. Има логика, че средностатистическата майка с две гърди ще може да произведе достатъчно мляко за едно бебе (поне).
Тъй като приемът на кърма не може да бъде измерен без използването на усъвършенствано научно оборудване, важно е да знаете как да кажете дали бебето ву суче достатъчно.
Ето някои напътствия, които да ви помогнат да определите колко кърма поема бебето ви:

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Бременност и раждане
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft