Как да разберем какъв вид йога е подходяща за вас

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Позитивно мислене
Как да разберем какъв вид йога е подходяща за вас
1520

Кой е подходящият тип йога за мен?
Хата-йога, аштанга, айенгар, пауър йога… трудно е да не се чувстваме дезориентирани в избора си при толкова много и различни стилове. Но кой е наистина „вашият“?

Важно е да знаете, че йога действа на физическо, умствено и духовно ниво . Определяйки целите си (контрол над стреса, медитация или облекчаване на болките в гърба), вие ще можете да се ориентирате към подходяща школа.

Ако вашата цел е да тонизирате и стегнете тялото си и да се изчистите от токсините, вие трябва да се занимавате с йога, в чиято концепция двете неща вървят ръка за ръка. Те представляват свързани помежду си движения (част от които силови) със синхронизирано дишане. Този „кардио-темп“ на йога повишава издръжливостта чрез повишаване на телесната температура.

Ако целите постигане на контрол над стреса и спокойствие, подходящият тип йога за вас е хата-йога. В класическата концепция хата-йога се фокусира върху медитацията, контрола над дишането за постигането на добри дихателни рефлекси и релаксацията.

Ако стремежът ви е в потискане на съществуващи болки, айенгар-йога е идеален стил за вас. Този тип йога акцентира върху упражненията за специфични части на тялото (там, където е локализирана болката), а правилното изпълнение на асаните води до развиване на сила и издръжливост.

 Духовното обогатяване може да бъде постигнато чрез кундалини-йога, обръщаща силно внимание на медитацията и философският дискурс. Тя обединява различни статични и динамични практики в йогата и техники на дишане, релаксация и медитация.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Позитивно мислене
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft