Как да разпознаем каква е дамата според грима й

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Съвети за грим
Как да разпознаем каква е дамата според грима й
11796

Някои жени считат, че природата ги е надарила достатъчно и затова нямат нужда от грим . Неоспоримо е – по-красиво от естествената красота няма. На тези жени можем само (не)благородно да завиждаме. Само че не са много от нас тези, които могат да се похвалят с гладка кожа без пъпки, без разширени пори и черни точки, без мазни или зачервени участъци, без тъмни кръгове под очите.

Има и друга група жени – те не ползват козметика по медицински причини, било то заради чувствителност, алергии или друго. Има и такива, които просто никога не са били изкушавани от идеята да използват гримове. Това им е несвойствено и не се чувстват добре с допълнителни краски и слоеве по лицето си.

Жените може да не се гримират по различни причини – мързел, липса на време, липса на желание да бъдат по-женствени, религиозни съображения и т.н.

Ако малкото момиченце е дружало повече с момчета, за голямата жена също ще е странно да се гримира. Тя се е опитвала да се приспособи към мъжкия колектив, за да има другари в играта, а в мъжкия свят червила и пудри няма.

Не използването на грим може да говори и за силна феминистка позиция. Жената не желае да я третират по явни полови белези, не иска да се разкрасява, защото държи да бъде оценявана единствено и само по делата и интелекта си, без външният й вид да влияе ни най-малко. За нея гримирането е излишна суета, кариерата е на първо място.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Още от "Съвети за грим"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft