Как да сварим яйца за Великден без да се счупят

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Как да сварим яйца за Великден без да се счупят
18482

Да свариш яйца уж е лесна работа, но тук-там се появяват проблеми. Най-често срещаният е, че яйцата за Великден се пукат и дори изтичат. Има решение и то е правилното време. Освен него обаче вижте още някои хитринки за хубави и здрави великденски яйца.
Никога не слагайте във вряща вода яйца директно от хладилника. Температурната разлика е твърде голяма и рязка, и черупката ще се спука. А с пукнати яйца няма кой знае какви възможности за боядисване. Най-добре е да замаскирате дефекта като използвате техниката за боядисване с памук.

За да избегнете тази катастрофа можете да пробиете малка дупчица с игла в яйцето. Важно е обаче дупката да е в тъпия, а не в острия край на яйцето, тъй като там има въздушен балон между черупката и „кожата“ отвътре. С този трик ще намалите налягането при варене и яйцето ще остане здраво.

Сложете яйцата в топлата вода преди тя да заври. Прибавете времето на яйцата във водата към времето, в което те врат. За твърдо сварени яйца са нужни около 7 минути.
След като минат 7 минути извадете яйцата от горещата вода и ги облейте със студена за по-лесно белене.
Пригответе си боите в купички. Прибавете по 1 с. л. оцет към всяка боя, за да „хваща“ по-добре и напълнете купичките с гореща вода. Сложете яйцето и изчакайте 1-2 минути да се боядиса.

Ако имате възможност, вземете домашни яйца, а не от магазина. Яйцата на „щастливите“ кокошки са с по-твърди черупки и у вас ще са всички биячи. Добре е да сте сигурни, че кокошките са здрави и се грижат правилно за тях.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Великден
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft