Как да се гримираме и да изглеждаме добре с грима

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Съвети за грим
Как да се гримираме и да изглеждаме добре с грима
3533

Какви инструменти са ни нужни за успешно гримиране :
четири четки за грим с различен размер (най-добре да бъдат с натурален косъм) – за пудра, за сенки, за червило и за руж;
две-три гъбички за фон дьо тен;
апликатори за сенки;
четчица за вежди и мигли и
пинсета.

Всички инструменти трябва да бъдат добре почистени. В идеалния случай те трябва да се дезинфекцират ежедневно със спиртен разтвор, а в най-лошия да се мият със сапун след всяко използване.

Каква козметика ни е нужна за гримирането :
тоник или лосион за лице ;
дневен крем;
тоалетно мляко ;
молив за очи ;
молив за устни ;
спирала ;
сенки за очи;
червило;
коректор ;
няколко вида фон дьо тен с различни оттенъци; и
няколко вида пудра с различни оттенъци.

*Забележка: компактната пудра е удобна за освежаване на грима, когато сте навън, но в домашни условия винаги използвайте пудра на прах. За да нанесете равномерен и тънък слой, използвайте четка вместо гъбичка.
Преди да започнете с поставянето на грима, разбира се, първо трябва да определите какъв тип грим искате да си направите. Съществуват три вида грим: дневен, вечерен и специален (подиумен, телевизионен, кинематографичен и т.н.). На специалния грим няма да се спираме, той изисква професионална козметика и гримьор от висока класа. Дневният и вечерният грим, за сметка на това, за достъпни за всекиго.
При дневния грим се използват по-светли, пастелни тонове. Тежкият грим през деня ще ви направи да изглеждате комично и вулгарно, и несъмнено ще ви попречи при деловото и професионалното общуване. За дневния грим винаги ще бъде актуално кредото на великия холивудски гримьор Макс Фактор: „Гримът е добър само тогава, когато никой не се досеща, че сте гримирани.”
Вечерният грим, за разлика от дневния, трябва да бъде ярък. В противен случай изкуственото осветление ще „погълне” цветовете и ще ви направи бледа и неизразителна. При този тип грим може да проявите повече фантазия. И все пак никога не забравяйте, къде точно отивате. Имайте предвид, че съществува огромна разлика между тъмната дискотека и осветената банкетна зала.

Препоръка: старайте се да се гримирате на същата светлина, при която ще демонстрирате своя грим. Когато правите дневен грим, поставяйте огледалото си до прозореца или се гримирайте в стая с ярка разсеяна светлина, без дълбоки сенки. За нанасяне на вечерен грим подходящо място е банята.
А сега да преминем към творческата част. Първо подгответе лицето си като го почистите с тоалетно мляко и тоник и след това нанесете малко количество дневен крем. Седнете удобно пред огледалото и внимателно и безпристрастно се вгледайте в себе си. Не бързайте! Не се притеснявайте, че ще прекарате пред огледалото прекалено дълго време. Сега то не е просто огледало, а вашата творческа лаборатория и вие не просто се гримирате, а създавате изкуство!
След като кожата на лицето вече е почистена, „маскирайте” с коректор дребните несъвършенства – петънца, пъпчици и др. А сега внимание! Не харесвате овала на лицето си? Имате прекалено широки скули? Или твърде събрани очи? Малка и хлътнала брадичка? Всичко това лесно може да се коригира с правилно нанесени пудра и фон дьо тен! Трябва само да запомните – светлите тонове уголемяват и разширяват, а тъмните намаляват и прикриват.
*Забележка: когато коригирате чертите на лицето си с грим, тъмните и светлите тонове трябва да бъдат нанесени така, че да се смесват с общия тон на лицето. В никакъв случай не трябва да има резки граници между светлите и тъмните тонове, гримът трябва да бъде прозрачен. Задължително обърнете внимание и на прехода от лицето към шията, фон дьо тена не трябва да изглежда като маска – това е една от най-разпространените грешки при гримирането.
И така, стигнахме до ружа. Нанесете го с четка (но не с тази, която сте използвали за нанасяне на пудрата). Правилата остават същите – светлите тонове разширяват, а тъмните стесняват. Не забравяйте, че не трябва да има резки граници и ружът трябва да прелива плавно.
Следващата стъпка са веждите. Ако не харесвате формата на вашите – това лесно може да се коригира с пинсета и грим. Първо маркирайте с бял молив местата, които искате да отстраните, а след това започнете да отскубвате косъмчетата едно по едно по посока на растежа им. Важното е да не се престараете и да не изтъните веждите прекалено много. След оформяне, срешете веждите нагоре и навън с малка, твърда четчица. Ако веждите ви са прекалено редки, дорисувайте с молив липсващите косъмчета. А ако са гъсти е достатъчно само леко да ги подчертаете със сиви или кафяви сенки.
И така, след веждите идва ред и на очите. Започваме със сенките. Сенките ще ви помогнат да коригирате формата на вашите очите и да им придадете по-красив и съвършен вид. Ако очите ви са разположени прекалено близко, нанесете светли сенки около вътрешните им ъгълчета; ако са прекалено изпъкнали – използвайте по-тъмни сенки и т.н. Най-важното е безпристрастно да определите, точно какъв недостатък се опитвате да прикриете. Да коригирате формата на очите си ще ви помогне и моливът за очи, който се поставя след сенките. Моливът се нанася от средата на клепача към външния край на окото, а след това (ако е необходимо) от средата към вътрешния му край. Контурът се избира индивидуално, в зависимост от формата на очите – ако външните ъгълчета сочат надолу – извийте линията леко нагоре, ако очите са прекалено раздалечени – нанесете молив и във вътрешните ъгълчета на очите и т.н.
Последният щрих за неустоим поглед е спиралата . Тя ще придаде на очите ви особена изразителност и ще направи грима ви по-изискан. Нанесете спиралата прецизно и внимателно, като първо гримирате външната част на миглите, а това, което е останало по четчицата разнесете и във вътрешната им част. Изчакайте спиралата да изсъхне и нанесете втори слой, след което разделете миглите с четчица.

Стигнахме и до последната стъпка в гримирането – устните. Ако виждате недостатъци във формата на вашите, то винаги можете да ги коригирате с помощта на молив. Очертайте устните много внимателно, след което поставете червилото. За нанасянето му използвайте четка, която ще ви помогне да поставите по-равномерен и гладък слой. За да се задържи червилото върху устните ви по-дълго, попийте излишното количество със салфетка, след което нанесете втори слой (отново с помощта на четка!). Ако поставяте вечерен грим придайте елегантен блясък на вашите устни като нанесете малко гланц върху червилото. Ако гримът, който правите е дневен, нанесете гланц само в средата на долната устна.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Красив грим
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft