Как да се избавим от пърхота с всякакви средства

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Съвети за косата
Как да се избавим от пърхота с всякакви средства
8508

Какво е пърхотът : страшна приказка за лека нощ, или дребна неприятност, от която лесно можем да се избавим с помощта на което и да е подръчно средство? Да се опитаме да се ориентираме в този сложен въпрос.

Учените и досега не са достигнали до едно общо мнение за това, откъде се взема пърхотът. Предполага се, че той е следствие от дейността на микроскопична гъбичка, живееща постоянно върху кожата на главата. Обикновено не я забелязваме, но при неблагоприятни условия тя започва да става агресивна, което и води до „сняг в косата“. Гъбичката може да се активизира от лошото състояние на обкръжаващата среда, стреса, натрупала се умора, приемане на хормонални препарати, обезводняване на организма, недостиг на витамините В6, В12, F и микроелемента селен; не са за пренебрегване и неправилно избраните средства за поддържане на косата. Причина за появяването на пърхота може да бъде и работата на недобросъвестния фризьор, който забравя да обработи инструментите преди да се заеме с вас.

Пърхотът може да бъде различен .

Ако скоро след измиването на главата се появява сърбеж и започват да се сипят бели прашинки, пърхотът е сух. Появата на такъв вид е свързан с нарушаването на клетъчната обмяна, когато деленето на вроговените клетки става прекалено бързо. Ако мастните жлези отделят малко мазнина, т.е. главата е суха, огромно количество клетки се натрупват на повърхността и започват да се отлюспват. Косите започват да се късат, стават тънки и без блясък.

Понякога за да се овлажни кожата на главата е достатъчно да се възстанови нормалния воден баланс в организма, което означава да се пие повече минерална, преварена или пречистена вода.

Ако след миенето вашата коса започва силно лъщи, а появилите се люспи са големи и и по-редки, това е мазен пърхот. Този вид не е толкова забележим както сухия пърхот. Люспите се маскират, прилепвайки към кожата, залепват се и пропити с мазнина служат като допълнителни хранителни източници за микроорганизмите. В резултат се образуват мастни натрупвания, кожата се възпалява, умират космени фоликули, косите започват да падат и ако процесът не се преустанови, бързо оредяват.

Понякога пърхотът може да бъде съпроводен с едно или друго дерматологично заболяване. Ако кожата на главата се възпали, зачерви и сърби, се обърнете съм дерматолог.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Красива коса
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft