Как да се лекуваме от природата

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Позитивно мислене
Как да се лекуваме от природата
1069

Лято е и положителната енергия извира с пълна сила от растителността, водата и земята. Това е прекрасен период да се възползваме от силата на природата, за да укрепим организма си с фитотерапия, прости физически упражнения, водата и подходяща храна.

Прекарвайте повече време сред реки, водопади и ручеи. Изследователите твърдят, че водата има голяма роля и поглъща така наречената „черна енергия”. По време на движението тя създава целебни вибрации, които се излъчват от околното пространство.

 Речните и горски мъгли и росата имат уникалната способност да унищожават болестотворните напасти. Природолечителите съветват да се ходи сутрин рано по росата, което има силно закаляващо и релаксиращо въздействие. Физическите упражнения по речния бряг са много полезни. Речната вода е наситена със слънчева активност и която предизвиква в организма очистителни импулси.

Благоприятното време през лятото и есента предразполагат към редовни разходки. Правете редовни разходки с умерено темпо, която ще успокои нервите ви и балансира кръвообращението ви.

Новите медицински изследвания доказват, че оптичните дразнения въздействат много силно, все повече се използва пейзажотерапиятакрасивите природни изгледи за профилактика и лечение. Това въздейства много силно на общото ни здравословно състояние. Според учени причината е в особената сила на многоцветието и слънчевото изобилие на лятната и есенна гледка. Положителните сигнали, които многоцветните пейзажи или техните картини и снимки излъчват, се преработват от мозъка и се предават, чрез нервите на целия организъм. Приятните емоции и усещания имат въздействие за нервната система, която е свързана с имената система и жлезите.

Топлият сезон и силата на природата , съчетан с редовни разходки и упражнения, водата и подходящата храна укрепва организма ни помага при някой заболявания.

При кожни болести – псориазис, невродермит, екзема

Ходенето сред природата носи голямо облекчаване при този вид заболявания. Ходи се 15 мин и се прави 2 мин почивка, от 2 до три пъти. Добре е тренировките да се правят от 3 до 5 пъти седмично. Ефектът е след около два месеца.

При заболявания на бъбреците, черния дроб и стомашно-чревния тракт

Спортното ходене е благоприятно при този вид заболявания. Прави се 3 мин ходене и до една мин почивка. Започва се с два – три цикъла и постепенно се достига до девет. Специфичното е ритмичното прехвърляне от пети на пръсти, защото така се масажират специфичните зони на стъпалата. Това активизира и коригира работата на всички участъци на стомашно-чревния тракт, функциите на задстомашната жлеза, черния дроб и бъбреците.

Правят се леки подскоци на чист въздух – приклекнете и леко, отпуснато скочете, като ръцете от самото начало на скока плавно се повдигат нагоре. Упражнението се състои от три до девет скачания. Правят се еднократно две – три упражнения с едноминутна почивка. Упражнението е подходящо при ревматоиден артрит, радикулит и лумбаго.

При наднормено тегло

През лятото и раната пролет,с изобилието на плодове и зеленчуци е по-лесно намаляване на теглото, отколкото през зимата, късната есен и ранната пролет. Правят се тренировки с променлива интензивност. Най – добре е да се изминават 200 метра със скорост 5/6 км в час, след това 300 метра в лек тръс и накрая 50 метра бързо бягане. Прави се 30 сек почивка и се повтаря от 5-10 пъти. Подходящо за сезона е и плуването за намаляване на излишното тегло.

При съдови заболявания

Полезно е ходенето около 500 метра, след което поставете ръце за около 30 секунди на земята, като по този начин изпускате отрицателната енергия от организма. След това направете същото упражнение като скъсявате разстоянието на 400,300 метра и т.н. При умора си направете почивка. Може да правите до 10 цикъла на ден.

При неврастения, депресия и други нервно – психични заболявания.

Правете разходки с големи натоварвания , като равномерно ходене не по малко от 300 метра.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Позитивно мислене
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft