Как да се научите да запазвате спокойствие във всяка ситуация?

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Позитивно мислене
Как да се научите да запазвате спокойствие във всяка ситуация?
9049

Невъзмутимостта ни помага уверено да се справяме с проблемите и да намираме най-добрите решения за всичко. Когато човек е спокоен, той не се суети, не оказва натиск върху самия себе си. Как да се научите на изкуството да запазвате спокойствие във всяка ситуация ?

По-често мислете за самите себе си. В разумни дози егоизмът има рационална основа, защото когато нервничите, вашите близки също се притесняват. Това е добър начин да не забравяте за себе си. Сложете на работното си място своята най-любима снимка, а до нея – снимките на близките си.

През почивните дни правете това, от което имате нужда. Ако искате да се срещнете с приятелка, отложете чистенето и й звъннете. Ако много сте искали да се наспите, мързелувайте цял ден.
Не допускайте стресът да ви завладее, учете се да се отпускате.

1. Въртележката на събитията
Животът безмилостно ни върти в своя бесен ход. Понякога обаче е добре да се спрете и да помислите – какво е ценно за мен, какви чувства изпитвам, накъде вървя? Питайте се така, сякаш се обръщате към най-добрия си приятел – доброжелателно и с интерес. От една страна, това е начин да опознаете себе си, а от друга – да поставите всяко нещо на мястото му, да приведете в ред чувствата и мислите си. След това на душата ще ви стане много по-спокойно, тъй като вече сте поставили целите си и ясно си представяте как да ги постигнете.

2. Малки радости
Скарали сте се с любимия мъж , сбъркали сте нещо в отчета, изгубили сте очилата си и настроението ви е ужасно. И изведнъж по време на обяда мъжът от съседната маса ви е подарил мила усмивка, а колега неочаквано ви е предложил помощ за отчета. Животът отново се е подредил. Фокусирайте се върху тези радостни моменти, записвайте ги в дневник, препрочитайте ги, когато нещо не върви, както трябва.

3. Вековна мъдрост
“Господи, дари ме със спокойствие, за да приема това, което не мога да променя; дай ми мъжество да променя това, което мога да променя; дай ми мъдрост да различа едното от другото.” Молитвата на немския богослов Карл Фридрих Етингер (1702-1782) e актуална и днес.

4. Скъпите на сърцето ни навици
Отпуснете се, насладете се на живота, почувствайте се свободни. За това си има няколко малки приятни ритуала. Психологът Лорели Зингероф твърди, че те позволяват на душата да постигне покой и сила, вселяват в нас увереност. Започнете деня с чаша ароматно кафе или чай и любимия си кроасан. Така проливният дъжд навън няма да ви се стори толкова ужасен. Превърнете в традиция да прекарвате петъчните вечери с приятели, идете на кафе, на боулина или на гости. Навиците са нашите маяци в бурния житейски океан.

5. Дай път на щастието и успеха
Стремите се да постигнете най-доброто във всички области на живота? Притеснявате се и се ядосвате, когато някой е по-добър от вас? Престанете да се измъчвате. Съвършенството е непостижимо. Всеки си има слаби и силни страни. Не губете време в ненужно съревнование, освободете енергията си за приятелство и любов. Повярвайте - животът е прекрасен във всичките си проявления и съдбата ще ви предоставя много щастливи шансове.

6. Дишай по-дълбоко!
Ние често се сблъскваме със ситуации, в които се налага да вземем бързи решения, затова нервничим. Освободете се от напрежението. Най-добрият и простичък начин да дадем на тялото си сигнал, че всичко вече е отминало и е дошло време да се отпусне, е да дишаме дълбоко и спокойно.

7. Точността не е само вежливост
Понякога ни се струва, че човекът, който си позволява да закъснява, е невъзмутим и самоуверен, затова кара всички да го чакат. Но това впечатление е лъжливо. Австрийският учен Сеп Порта твърди, че точността е основа на спокойствието. Защо? Много е просто. Когато бързаме, ние губим контрол над себе си и ставаме жертва на стреса. Ако вечно закъснявате, преместете часовника си с 10-15 минути напред.

8. Поглед към бъдещето
Понякога вълнението е своеобразен начин да се отпуснем. То ни помага да се концентрираме над проблема и да го решим бързо и точно. Но ако разбирате, че се “самонавивате”, помислете дали това, което в момента ви вълнува толкова силно и дълбоко, ще има значение след година, две, три. Ни най-малко! Тогава защо се притеснявате за дреболии?

9. Сливане с природата
Горите, поляните, реките са отлични съюзници в търсенето на спокойствие и хармония със самия себе си. Психологът Марион Соненмозер твърди, че съзерцаването на природата ни помага да се отпуснем и дори облекчава физическата болка. А ако се наслаждаваме на пейзажа активно, а не пасивно, като бягаме, караме велосипед или плуваме, това укрепва и тялото, и духа ни.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Позитивно мислене
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft