Как да се обличаш стилно?

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Модни съвети
Как да се обличаш стилно?
11933

Бъди себе си

Да се обличаш стилно ? Разбира се! Но как да не се сливаш с тълпата и да запазиш индивидуалността си?

Докато разлиствате новия моден каталог, мислено си представяте какъв фурор ще предизвикате, ако се появите в някой от тези тоалети. Но дали, след като се облечете в цялото това великолепие, няма да се окажете една от хилядите, избрали точно такива модели дрехи заради появата им в последните модни списания? Знаете много добре каква е реакцията на всяка жена, когато се окаже на метър разстояние от друга със същата блуза като нейната – направо я избива на плач. Най-обидното е, че сте дали луди пари, за да изглеждате различно, но сте се оказали в нещо като “униформа”.

Така че ако искате да изглеждате модерно и стилно, трябва не само да разглеждате новите модели, но и да направите така, че да не се изгубите в общата маса от добре облечени жени.
Професионалистите знаят, че модата е различна и за един сезон се пускат толкова много колекции, че човек дори не би могъл да ги разгледа. Всъщност до обикновените потребители достига само малка част от дизайнерските находки. Рекламата, съветите на приятелките и пропагандата правят така, че едни дрехи стават модни за известно време, а други се забравят напълно.

И ето, вие се готвите да отидете на поредното събиране с приятели, на рожден ден, на ресторант или на служебно парти и не знаете какво да облечете, защото се притеснявате какво ли ще си помисли този или онзи, ако ви види в даден тоалет.

Безотказната класика

Ако искате да намерите индивидуалния си стил, най-напред трябва да дадете воля на егоизма си. Като се запознаете с поредната модна тенденция, запитайте се дали избраният от дизайнерите за този сезон цвят отива на цвета на косите и очите ви, на типа кожа и останалите дрехи в гардероба ви. И най-вече – тези кройки подходящи ли са за вашата фигура?

Оценете поредните предложения, като подхождате творчески и си дадете сметка дали новият хит отговаря на начина ви на живот. Дали ще можете да се движите на 14-сантиметрови токчета, “влачейки” след себе си детето до детската градина, или да отидете с полупрозрачна блуза в офиса?

Не забравяйте, че това, което е удобно и практично, отдавна се е наложило като неостаряваща и неотменна класика. Ако понякога не успявате да изберете подходяща дреха за определен случай, винаги можете да разчитате на актуалния класически стил.

С изящна небрежност

При избора на тоалет винаги се ориентирайте и по настроението си, по образа, който бихте искали да “пресъздадете”, а не според чуждото мнение. Не забравяйте и простичкия факт, че колкото хора има, толкова са и мненията им по даден въпрос. Как обаче да се противопоставите на натиска на пристрастеното към модата общество?

- Преди да си купите скъп тоалет (за който може след това да се наложи дори да се оправдавате пред съпруга си), помнете, че дрехата служи за удобство и украшение на вас, а не вие – за приложение към тоалета.

- Повярвайте, общественото съзнание е така устроено, че самоуверената жена, предпочела нещо на пръв поглед съвсем обикновено, ще бъде възприета като много по-стилно облечена, отколкото друга, нахлузила отгоре си тоалет от суперскъпа колекция, в който обаче се чувства неудобно и изглежда смешно.

- И не се страхувайте, че някой може да ви критикува. Запасете се с аргументи, ако евентуално възникне спор. Покажете, че сте осведомена по въпросите на модата, но че имате творческо, а не “подчиняващо ви” отношение към нея.

- Естествеността и леката небрежност във външния ви вид са истинското постижение, което ще ви направи елегантна при всякакви обстоятелства. И не се отнасяйте към дрехите прекалено сериозно. Нека всяко излизане навън за вас бъде игра и експеримент, а не “цирков номер”, подчиняващ се на правилата на пазарната суета в областта на модата. 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Модни съвети
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft