Как да се справим със зъбобола в домашни условия

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Здравни съвети
Как да се справим със зъбобола в домашни условия
3234

Вероятно знаете как мъчи зъбобол. А как да се справите с него? Съветите, съдържащи се в тази статия, не са панацея. Болката ще премине, но в най-близко бъдеще ще трябва да отидете на зъболекар.
А по принцип се препоръчва два пъти в годината да посещаваме стоматолога, за да предотвратим появата на адските болки и прочее проблеми, дошли от немарливост към собствените ни зъби.
 Нека да разгледаме най-лесния вариант. Зъбоболът ви е сварил вкъщи. Ако това се е случило по време на хранене - спрете да ядете, почистете зъбите от хранителни остатъци (ако между зъбите има останали парченца храна, отстранете ги). Следващата стъпка е да се вземат хапчета за болката (ибупрофен, аналгин, аспирин).

Ако нямате хапчета за облекчаване на болката при зъбобол, поставете тампон, напоен с валокордин. Освен това, ако сте вкъщи, можете да изплакнете зъбите с разтворена във вода сода (добавете и малко йод).

За да успокоите болката, може да приложите и замразяване. Ако не разполагате със специални препарати за замразяване, използвайте ледени кубчета. По този начин ще постигнете само временен ефект.

Но ако обезболяващите средства или аптеката не са ви подръка, ситуацията се усложнява.  

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Здраве
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft