Как да се справите с кризата на средна възраст

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Позитивно мислене
Как да се справите с кризата на средна възраст
3696

Докато за едни кризата на средна възраст е като Сатурнова дупка преди рождения ви ден, за други кризата на средна възраст е преломният момент в живота, време на осъзнаване, мотивация, набелязване на нови цели в живота и полагането на ново начало.

Криза на средната възраст - как да я преборите?
Криза на средната възраст - как да я преборите?
В плен на Сатурновата дупка преди рождения ден >>>

Терминът е измислен от канадския психолог Елиът Жак през 1965 г. като определение за сложното емоционално състояние, в което изпадат хората около 40-те. А може би и като успокоение, че неадекватното поведение си има своите причини.

Кризата на средна възраст е време на носталгия към миналото и преоценка на живота – какво сте и не сте постигнали, за какво сте мечтали в детството си и с какво разполагате сега. Винаги има от какво да сте недоволни и за какво да съжалявате, което е причина за депресивното, меланхоличното и апатичното състояние, в което изпадат мнозина.

Мисълта, че животът се е изтърколил като песъчинки между пръстите ви и не сте успели да задържите нито една от тях е причина и за тягостното усещане, че краят на живота ви е по-близо от всякога. И тогава решавате смело да се гмурнете в живота и да го живеете сякаш всеки ден е последен.

Криза на средната възраст - как да я преборите?

Съществена причина за изпадането в емоционална криза на средна възраст са не само несбъднатите мечти, пропиляните възможности и изгубената ви младост, но и отделянето на децата от дома, усещането за самота и чувството, че са ви изоставили. 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Позитивно мислене
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft