Как да си направим евтин ремонт на кухнята

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Съвети за дома
Как да си направим евтин ремонт на кухнята
8159

Кухнята е онази част от дома, където обикновено се събират българските семейства. За да започнем да правим ремонт или някакво освежаване, трябва да се съобразим със следните неща – стаята трябва да остане уютна, но в същото време и да бъде максимално функционална.

Когато правим ремонт в кухнята, трябва да вземем предвид факта, че той започва от тавана. В крайна сметка това е помещението, където се готви, което означава, че по стените и тавана ще има мазни изпарения, както и висока влажност.

Разбира се, ще сложите абсорбатор, но какъвто и да е той, няма как да обира всички мазни изпарения. Добре е таванът да може да се мие и да бъде влагоустойчив.

Обикновено подовата настилка в кухнята е теракотени плочки – всъщност това е най-практичният начин, тъй като това е едно от помещенията, които се използват най-често в дома и трябва да е лесно за почистване. На стените обикновено се слагат фаянсови плочки до средата, а след това може да се продължи с боя или с тапет.


Най-лесният вариант да освежите кухнята и да направите промяната видима е като смените цветовете на стените. В никакъв случай не е задължително да избирате бял цвят, можете да се спрете на жълто или бананово, а защо не и нещо по-различно като зелено или нежно синьо.

Хубаво е, ако боядисвате, да попитате коя боя може да се мие – независимо, че е по-скъпа, поне няма да ви се налага да боядисвате и освежавате на няколко месеца стените.


Хубаво е, ако се спирате на тапети да изберете винилови, тъй като се мият лесно. Ако решите да вложите по-малко пари в обикновени тапети след няколко месеца ще се наложи да ги сменяте отново.

Ако сте решили да сменяте цветовете на стените, можете да осъвремените шкафчетата си, като ги облепите с фолио – намерете контрастно на стените. Има прекрасни шарки, които имитират дърво.

Ако и във вашата кухня повечето шкафчета са разположени в горната част на стената и са изцяло дървени, можете да разчупите стаята като направите няколко стъклени вратички на отделни шкафчета.

В случай, че имате талант да рисувате, можете да направите някакви рисунки или просто форми по стъклените вратички с помощта на бои.

Ако тази промяна ще дойде над бюджета, можете просто да смените дръжките на шкафчетата – по този начин ще има някаква новост, без да влагате много пари.

Завесите заменете с щори , а ако имате щори направете обратното. Можете да подберете контрастен на стените цвят, а защо не и багра, която да ги допълва.

Всъщност независимо колко евтино искате да излезе освежителният ремонт на кухнята, имайте предвид, че това е стаята, където ще се вложат най-много пари.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Дом
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft